1. 1.
    +17 -1
    beyler önceki başlığımı bilmeyenler için
    (bkz: 1 lira ile karın doyurma teknikleri)

    2. part burada fakir öğrenci kardeşlerim için 2. partı hazırladım. neyse

    1-önce biraz koşulup terlenir. daha sonra terli terli lokantaya koşulup bana bir dürüm ama acale olsun denilir. sonra hesap ödenirken cepler yoklanır, 1 tl çıkartılır ve hacı üstünü sonra getiriyim çok acalem var lütfen denir ve hızlı bir şekilde uzaklaşılır.

    2-direk 1tl yi yemek. madeni para beyler, doyurur .denemişliğim var

    3-konyada oturan kardeşlerim bilir mevlananın önünde bi havuz var oraya turistler para atıyor ve dua ediyor o havuzdaki bozuk paraları alıp beleşe karnınızı doyurabilirsiniz

    4-akşama doğru simitçiden simit alabilirsiniz bayat olduğu için yarı fiyatına veriyolar

    5-eskişehir için konuşuyorum; istasyonun karşısındaki börekçilerden (tercihen murat börek) akşam saatlerinde bayat bir haşhaşlı alın. 60 kuruş. biraz ilerde bim var, bir adet dost ayran: 40 kuruş. 2 saat temiz zütürür, tecrübeyle sabit.(eskişehirde de yaşadım)

    6-a101 ve ya bimden 2 casey kek etti sana 60 kuruş bi le cola 35 kuruş etti sana 95 kuruş . 5 kuruş para üstü kalır ona da bir sakız alın 2 saat zütürür seni

    7-nudo

    8-bimde mega paket çubuk kraker var o da bi gün sizi tok tutar (1 tl )

    9-herhangi bir keğapçıya girip 1,5 yoğurtlu iskender söylersiniz. tabakta birkaç lokma kaldığında cebinizdeki ufak taşı yemeğin içine iliştirirsiniz. o sırada garsonu çağırıp yüzsüzce taşı gösterirsiniz 'bu ne kardeşim' deyip kasaya da durumu belirttikten sonra küstahça oradan uzaklaşırsınız. 1 tl yi sadaka verip günahınızı da resetlemiş olursunuz.

    10- erişte tarifim geliyor; yarım kilo açık un ( 75 kuruş ),1 yumurta (25 kuruş) derin bir kap. unun ortasına bir çukur açıp, yumurtayı kırıyoruz ,çukuru taşırmayacak kadar çeşme suyu ilave edin,1 silme çorba kaşığı tuz koyun, karıştırın ,hamur zaten kıvdıbını alır. şeritler halinde kestiğiniz hamuru kaynar suda haslayin. uzerinde yag gezdirin. artanı kurutup dolaba kaldırabilirsiniz .lezzetlidir, afiyet olsun.

    11- çarşılarda milli piyangocu amcalar kimsesiz ve yalnız olur genellikle.her gün yanına gidin muhabbeti kurun adam size illaki bir döner ve ya çay ısmarlayacaktır (tecrübeye sabit)

    12-iftar çadırına gidersin. 1 lirada cebinde kalır istersen bi dalda sigara alır tüttürürsün.

    13-alt komşu'ya 1 liralık bim gazozu ile gitmek sofra kurulur karın doyurulur.

    daha da editliycem şimdilik bunlar ...
    hadi eyvallah
    ···
   tümünü göster