1. 76.
    0
    şansımdan çok zor bir askerlik yapmadım. zaten topu topu 5 aydı :)) 313 kd'ydim.

    5 sene kıbrısta okuduğumdan ailemden ayrılmak çok zor gelmedi. en zor kısmı kız arkadaşımdan ayrılmak oldu. sağolsun kız her 2-3 hafta da bir geliyordu. ikamet istanbul. acemi birliğim izmit kandıra'ydı. adapazarı 5. piyade tugayına bağlıydı. şanslı bir askerdim. sürekli ziyaretci gelip gidiyordu :))

    bu kadar ön bilgiden sonra ilk günümü anlatayım.

    istanbul'dan dayılarım ve babamla yola çıktık. 1-2 saat sonra adapazarındaydık. vardıktan sonra bir yemek yiyelim dedik. kahvaltıyı iyi yaptığımdan acıkmamıştım. "ben aç değilim" dedim. ufak dayım "ye lan. askerde çok arayacaksın bu yemekleri." dedi. ama yine şansımdan mıdır nedir bizim tugay'da yemekleri yemek şirketi yapıyordu. yemek bakımından pek sıkıntı yaşamadım. yemeğimizi yedik ve beni nizamiyeye teslim ettiler. bir çok arkadaşın dediği gibi güler yüzlü, eli yüzü düzgün çavuşlar filan karşıladı nizamiyede. üst araması vs. den sonra kantine zütürdüler. 2-3 saat bekledikten sonra geçici olarak (3 gün) taş kısığı kışlasına zütürdüler. ilk gün bir şey yapmadık. kayıt işlemleri zart zurt filan. 2. gün kamuflajlar dağıtıldı. 200 - 300 kişi içinde bir tek bana kamuflaj bulamadılar. asıl acamilik birliğim olan kandıraya gidene kadar kışlanın içinde sivil dolaştım :))

    kandıra da bir üsteğmen bana kendi kamuflajını verdi onun sayesinde kamuflajım oldu amk.

    44 numara giyiyorum kamuflajları filan dağıtan moron 40 numara bot verdi. lan gerizekalı nereme sokayım bu botları dedim çocuğa. abi valla bir tek bu kaldı şansına. bir başkasıyla değiştir dedi. söve söve koğuşa giderken şansıma 40 numara bot giyen bir askere de 45 numara bot vermişler hemen değiştirdik botları. çift kat çorap giydiğimden botlar gayet iyi oldu..

    boşuna mantığın bitti yerde askerlik başlar demiyorlar. profesyonel orduya geçsek daha iyi olur. 20 yaşında daha çocuk sayılabilecek insanların eline silah verip dağda sırtında 20 - 25 kiloluk çantalarla teröristlere karşı çatışmasını beklemek yanlış...
    ···
   tümünü göster