1. 401.
    +3 -7
    kendisini başka alanlarda kanıtlamadan asla dünyanın en iyi futbolcusu demeyeceğim tangocu..

    şöyle ki; profesyonel olduğundan beri barca'da oynuyor. ronaldo'ya baktığımız zaman kendisini premier lig'de kanıtladı ve her iki ligde de hemen hemen aynı istatistikler ile oynuyor. premier lig dünyanın en zor ligi.. la liga'da kaplan kesilip premier lig'e gelince kedi kesilen bir ton futbolcu var. en meşhuru için; (bkz: mesut özil)

    messi'nin barca dışında herhangi bir başarısı var mı ? son 2 sene xavi ve iniesta dönemi yavaş yavaş kapanırken messinin'de nasıl performansının düştüğünü gördük. kariyerinin sonuna kadar barca'da kalacak gibi bu yüzden bana göre efsane futbolcudur ama asla bir maradona değildir.. hatta bence ronaldo bile kendisinden daha faydalı bir oyuncudur. yetenekli demiyorum bak faydalı diyorum..

    liseliler bilmez maradona'yı falan tabi o yüzden gelmiş geçmiş en iyi futbolcuyu messi zannediyor.. bak şöyle anlatayım maradona messi'nin yaptıklarının hepsini ve fazlasını yaptı. arjantin'e dünya kupasını getirdi.. latin amerikalılar için dünya kupasının önemi nasıldır bilirsin.. üstüne üstük italya'da tamamen amaçsız napoli'yi şampiyon yaptı.. şöyle örnek verelim; messi'nin bugün chievo'yu falan şampiyon yapması gibi tek başına.. üstelik bunları yaparken bugunkü gibi futbolcuyu koruyan kurallar yoktu. tekme tokat her maç dayak yerdi..

    neyse fazla uzattık.. messi çok çok iyi futbolcudur ancak ronaldo'nun arkasında kalmıştır son 2 senede.. mmaradona ile kıyaslayanlara ise ağır söverim
    ···
   tümünü göster