1. 26.
    +3
    tamam şimdi yazdıklarımı hayal et.

    bir yaz akşamı saat 20.01. balkonda oturuyorsun çay içiyorsun hafiften bir rüzgar esiyor. rüzgarın esmesi demek dünyanın dönüyor olması demek. dünya nasıl dönüyor peki? güneşin yarattığı manyetizma sayesinde. saate bakıyorsun tam 20.03te rüzgar esiyor. çayından bir yudum alıyorsun karşında ağaçlar var, rüzgarın esmesiyle yapraklar kıpırdıyor. yapraklardan biri dala tutunamayıp rüzgara kapılıyor. rüzgar estikçe yaprak da sürükleniyor 3-4 adım öteye düşüyor. şimdi sen bunları izledin, kendini yukardan izlediğini düşün. yani sen bunları izlerken seni de birinin izlediğini vs. yani kendine tepeden baktığını düşün. kendini görüyorsun, olanları izlerken kendini gördüğünü düşündüğün sırada çayından bir yudum daha almak istiyorsun ama bir bakıyorsun ki çay soğumuş. artık o çayı içsen de tat alamazsın çünkü soğumuş.

    ne demek istediğimi anladın mı? böyle boş düşüncelerle zamanını harcadığında, yapmak istediklerine geç kalıyorsun. çayı içemedin çay soğudu. ama sen bunları görsen de göremesen de,
    düşünsen de düşünemesen de o rüzgar esecekti ve o yaprağı dalından koparıp yine savuracaktı, yine 3-4 adım öteye düşürecekti.
    sen Allah'ın varlığını veya var olmadığını düşünsen de düşünmesen de bunlar olacaktı.
    eğer "ben bunları düşünmeseydim bu yaprak da yerinden düşmeyecekti bu rüzgar da esmeyecekti" diyebiliyorsan ve buna ihtimal verebiliyorsan Allah'ın varolmadığını düşünmeye devam et. ama bunu diyemiyorsan ve buna ihtimal bile veremiyorsan inanmanın zamanı gelmiş demektir.

    özet: sen düşünsen de düşünmesen de hayat bir düzen içinde akıp gidiyor.
    ···
   tümünü göster