1. 26.
    +2
    @1 Valla panpa bu durumlar sıkıntılı. En yakın arkadaşım da senin gibi bir alevi kız sevdi ve evlenmek istediler aileler sorun çıkardı.

    Öncelikle senin aileni bilemem ama dini değerlere önem veren kişilerse alevi bir gelinden rahatsız olurlar büyük ihtimalle. Arkadaşın ailesi o kızı eve sokmam dediler ve harbiden de kızla görüşmeyi reddettiler.

    Aleviler genel olarak aydın insanlardır ama iç anadolu'da hala koyu şekilde aleviliğe bağlı ailelerden iseler bu iş olmaz onlar da seni istemezler. Sonuç olarak alevi olmayan damat doğacak çocuğunda alevi olmayacağı anldıbına gelir.

    Sonuç olarak siz evlenseniz bile aileniz size baskı yapmaya devam edebilir. Arkadaşımın ailesi arkadaşa kız için oruç tutsun, namaz kılsın diye baskı yapıyordu ve haliyle arkadaş da etkilenip kıza baskı yapıyordu. Diğer taraftan da kızın ailesi kıza cumaya gitmesin, oruç tutmasın diye baskı yapıyormuş ve kız da bizim arkadaşa baskı yapıyordu.

    Bu cümleyi kızdan ben şahsen duydum; birlikte cumaya gidecektik arkadaşla kız bize ne kadar gereksiz bence camiye gitmeyin demişti. Oruç tutmak çok saçma diyordu. 9 gün oruç demişer siz 30 gün anlamışsınız yanlış yapıyorsunuz gibi kelimeler yapıyordu..

    Sonuç olmadı yürütemediler ve bir tane çocukları ortada kaldı
    ···
   tümünü göster