1. 151.
    +1
    sabah 9gibi kalktım. kahvaltıyı hazırladım. peder de kahvaltı yapıyordu. oturdum çay peynir neyim zütürdük bişiler işte.
    11gibi kütphaneydeydim akşam 10da da çıktım.

    neyse gün boyunca kafamı kurcalayanı yazayım yoksa içimde kalcak
    lisededen sonra önüme gelen fırsatları anlatam size biraz.
    2005de bi tatil yöresinde çalışmıştım 3aylığına. orda ingiliz bi hatunla tanıştım daha lise 2deyim hatun tıp okuyomuş. konuştuk neyim işte birbirimizden hoşlandık. ingiltereye gel evlenelim dedi.pek sallamadım. 3-4gün sonra ana babası geldi. onlarla da tanıştık. onlarda davet ettiler ingiltereye gel diye. bende pedere sordum durum böle böle ne diyorusn dedim. peder "elin ingilteresinde ne işin var okuyacan sen okuyacan adam olcan" dedi.ilk fırsatı kaçırdık böylece. neyse lise 3ten(o dönemlerde lise 3yıldı)mezun olduk öss muhabbeti başladı. girdik sınava az buçuk bi puan aldık. çok sevdiğim bi komşumuz vardı. bizim pedere oğlunu ben okutam dedi. gönderiyim özel ünversteye fransaya gönderirim dedi. pizim peder "benim oğlum devlet üniversitesi okuyacak" dedi. bunu da kaçırdık. bir ara lisedeki beden hocamla karşılaştım. çok tatlı bi kadındı. bana badminton oynar mısın? dedi. badminton ne onu bilmiyorum amk. hiç oynamadım dedim. gel bir dene istersen dedi. gittim gazinin kampüsüne biraz oynadık. tamam sen gel antremanlara dedi.bi 3aya yakın gittim.az buçuk bişiler öğrendik. milli takım hocasıyla tanıştırdı. eleman antremanlara devam et dedi. gazi bedeni yaz bizimle devam edersin dedi. nasıl sevindim amk. hemen pedere söyledim." gazi bedeni okuycam" dedim. bizimki durur mu hiç "ne işin var bedende adam gibi bi bölüm oku" diye fırçayı yedik amk.o iş de yalan oldu. neyse dersane falan derken elemanın tekiyle tanıştım. polislik için uğraşıyormuş."sende gel yardımcı olurum sana. benim peder de abim de polis. 11 ay okuyup direk atanırız. torpilde var merkezde kalırız" dedi. ben tabi hemen pedere olayı anlattım. anlatmaz olaydım. "ne işin var polislikte. hergün kafana telsiz mi yemek istiyosun. manyak mısın sen. çocukça düşüncelerden vaz geç bla bla" yani gibti belamı yine. neyse 3yılda kazandık bi devlet üniversitesini.5yıl okuduk geldik bu güne.
    sabah peder pomem duyurusunu duymuş.o"oğlum başvursana, hemen atanırsın. polisilik fena meslek degil" dedi. kafayı yiyecektim o an var ya.elim ayağım titredi. onca yıl istediği insan şakline girmek için zütümü yırtam. yıllar önce ona söylediğim şeyi şimdi bana söylüyordu. yani nasıl bir mantıktır yahu.o kadar okuduk bişiler öğrendik hiç sevmediğim bölümü. şimdi kalkmış günlük min 7-8saat ders çalışıyorum zütü taklu bi uzmanlık için bana "polis olsana" diyor. bunun altında çok büyük toplumsal sorun var gerçekten beyler. çok basit bir olay ama ayrıntı da inanılmaz büyük bir olay var. neyse gözlerim dolu dolu otobüse bindim gittim kütüphaneye gün boyu her sigara+çay molasında bunu düşündüm durdum. peder benim kötülüğümü düşünür mü? asla hayır.ama amk bizimde isteklerimiz vardı.o kadar fırsat geldi elimize giblemedin bizi.eee şimdi noldu? şeytan diyor sık kafaya gibtir ol git bu dünyadan da.işte olmuyor amk tırsıyoruz belki mutlu olacağımız günlerin hayalini kuruyoruz. alacagımız bi doğanın hayalini kuruyoruz. arabayı alıp evin önünde sıfır cizeceğimiz günleri düşlüyoruz.bu amk bu işte hayal. hayalimiz gibym!

    Özet: tak gibi geçti günüm. ayrıca kütüphane çok kalabalıktı şu vizeler bi bitsede kurtulsal kalabalıktan
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster