1. 1.
    +1
    aşk böyle bir şey işte.

    "Bir gün aşklar biter, hatıralar kalır; kimi seversen sev, hep hatırlatır."
    Ne kadar güzel söylemiş bu sözlerin sahibi, bazı kişiler, bazı insanlar var ki hiç unutulmuyor, hep bir yürek yangını olarak kalıyor içinde. Ulaşamamanın verdiği çaresizlik o yangını daha da çok büyütüyor git gide. Ona yaptığın yanlışlar, onun sana yaptıkları yanında devede kulak kalsa da yetiyor işte uzakta kalmasına sana. Onun uğruna bütün dünyayı karşına alacak kadar çok seversin, seversin, sadece seversin. Fakir edebiyatıdır sevmek ve aşkın edebiyatı bir nevi.
    Fakir işidir aşık olmak, iki gönlün bir olması, samanlığın seyran olması… Dünya üzerinde eşi bulunmaz bir sevda sanmak kendininkini fakirliktir. Doğru fakirsindir, yoksunsundur onun aşkından, onun aşkına bağlı ve bağımlısındır. Nefes alamazsın onun aşkı ve sevgisi olmadan; yapamazsın.
    Gittiğin her yol ona çıkar, baktığın her insan ona benzer, o olmadığını anladığında vazgeçersin, onun yaptığı bencilliği sen de nicelerine yaparsın; kullanır ve atarsın bir kenara. O vazgeçilmezdir, senden sonra kim bilir kaç kişiye ait olmuştur ama o hep senin sanarsın; öyle değil işte, hiç de öyle değil oysa ki. Gerçek aşk nedir diye sorsalar, “hiç bitmeyendir, sadece bana özel olandır” , dersin.
    Parayla satın alınamayacak tek şey aşktır, bu paha biçilmez olduğunu gösterse de maddiyatın yokluğunda zuhur ettiği için çoğu zaman, sade yaşayanların işi de denir. Peki, onun aşkını içinden söküp atacak bir kuvvet var mıdır diye sorsalar, ne dersin, zaman mı? Zaman her şeyin ilacıdır derler, aşkın yaralarını belki sarar ama bütün ruhunu ve benliğini derinden sarsan ve saran bu duyguyu, o anıları, zaman bile sana tamamen unutturamaz.
    Hiç beklemediğin bir gelecekte tekrar bir bakarsın alevleniverir. O yüzden aşık olmamak lazım mirim, aşk yalan değil aksine ağır gerçeklikler taşıyan bir duygudur. Aşık olmak, unutmak, zor şeyler bunlar, ya aşık olmayacaksın ya da oldun mu kıymetini bileceksin.
    ···
   tümünü göster