1. 201.
    0
    --sezon 4 bölüm 5 spoiler--

    helal olsun kuvira'ya. sadece zaofu'nun değil belki de dünyanın başına dert açacak devasa bir ordu kurmuş hatun ( http://vignette1.wikia.no.../latest?cb=20141025093453 )

    kuvira da serideki her kötü fikirli insan gibi (kötü fikirli diyerek villain'lerden ayrı raiko, hiroshi, mustache guy gibi yan karakterleri de ekliyorum) bazı şeyleri kendi değerlerine göre yapmaya çalışıyor. başta yaptıkları bize hoş da gelse, "yapma şekli" yüzünden elbet bir gün kötü tarafa geçecek, iyi karakterlerin düşmanlığını kazanacak. kuvira, kendini haklı gördüğü yönüne rağmen her geçen gün dengesizleşiyor, dengesizleştikçe güçlenmeye devam ediyor. tüm o orduya vaatu ion cannon'ı eklenirse ne olur bilmiyorum...

    seride tek bir "saf kötü villain" var hala, o da 2. sezonda yenilen unalaq. ama o bile korra'nın çok önemli bir yönden gelişmesini sağladı bu ayrı. kuvira tek başına seriye ne katabilir bilmiyorum. ateş ulusu + united nations'a kafa tutmadığı sürece buradan bol aksiyonlu, mükemmel final çıkmaz (bu teoriyi de ateş ulusu görmek istediğim için uydurdum evet) ama daha 5. bölümden spirit vine'ın ne işe yaradığını ve zaofu'nun kuşatıldığını gördüysek, onca bölümde kuvira tek başına neler yapar bilemiyorum... bu yüzden inanıyorum ki bu sezon kuviradan daha büyük bir villain ortaya çıkacak.

    ---
    birkaç yeni noktaya ufak notlar düşmek istedim ayrıca:

    yeni mecha tanklar fazla fütüristik, seriye yakışmasa da orduya çok yakışmışlar. hiroshi'ninkiler gibi değil, çok çevik ve çok iyi silahları var.

    yeni bolin çok güçlü. ghazan vari bir bükücü oldu. zuko'nun red lotus'un başı üyeler için söylediği "her biri tek başına herhangi bir bükücüyü yenebilirler" sözü geliyor aklıma. bolin'in daha çok yolu var bir ghazan olmak adına, ama gücü mako'yu oldukça aştı. kardeşlerin güç dengeleri bozulsun istemiyorum nedense.

    yeni zhu li... evet sürpriz bi tema, ama hep üzülüyordum kıza, gerçek duygularını da öğrendik. varrick'e dayanmasının başka açıklaması olamazdı zaten. hikayede yapacaklarının devdıbını görmek isterim

    yeni varrick. kendini bulacak ve itlik kopukluğu bırakacak. zekasını kötüye kullanmak istememesi bu yolun başlangıcı oldu belki ama hala akıllanmadı tümden. ucuz bir yan villain'likten çıkıp kahraman olmasını bekliyorum.

    --sezon 4 bölüm 5 spoiler--
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster