1. 1.
    +4 -1
    türkiye'de ırkçı gibi görünen çoğu insan aslında ırkçı değil güzel kardeşim. en azından tam anlamıyla öyle değil.

    mesela amerikadaki duruma bakarsan beyazlar siyahileri sevmez. bir açıklaması yok bunun. o insanlar orada yalnızca siyah renkte oldukları için sevilmez. bu çok aşağılık bir durum. sonuçta kendi seçmediği bir şey yüzünden insanlar haksızlığa uğruyor. ne kadar büyük zulüm değil mi?

    türkiye'de ise durum daha farklı. türklerle kürtler zaten aşağı yukarı birbirine benzeyen iki halk. fiziksel ırkçılık yapmak çok zor. ha yapılmıyor mu yapılıyor tabiki ama bunun altında biraz ekonomik nedenler var.

    buradaki esas sorun kürtlerin, başka projeler altında kışkırtılmasıyla türkiyede yarattıkları terör ortamı. evet kürtler eğitimsiz kaldılar yıllardır. bu yüzden kandırılmaları kolay oldu. ve yaklaşık 40 yıldır anasını gibtiler ülkenin. pkk ve kürt ayrımı yapman lazım deme bana. en vatansever kürdün bile içinde kürdistan isteği vardır bunu kimse inkar edemez. türkler doğadaki her canlı gibi yaşam alanlarında meydana gelen kaotik ortam yüzünden kürtlere düşman oldular. bunun adı ırkçılık olmaz düşmanlık olur. milliyetçilik ise bunu tetikler.

    şimdi gibtir git burdan dıbına kodumun tatlı su solcusu
    ···
   tümünü göster