1. 1.
    -1
    Koray Gürbüz kim?
    Bir değil, iki kere gazi…
    1991’de Şırnak Gabar Dağı’n da vuruldu, sol kolundan ve sol bacağından yemişti, henüz 18 yaşındaydı, dört ameliyat oldu, geri döndü, beş sene sonra 1996’da, Siirt Karadağlar’da pusuya düştüler, 18 şehit verdik, Koray’ı öldü diye çatışma bölgesinde bıraktılar, ölmedi… Sıkı durun, bir böbreği yok, dalağı yok, safra kesesi yok, bağırsakların bir bölümü yok, karaciğerin yarısı alındı, bacaklarında ve kollarında parçalı kırıklar vardı, altı ay komada kaldı, 23 ameliyat oldu, sol bacağı iki santim kısa kaldı, sol tarafı boydan boya hissetmiyor, sol kolunu kullanamıyor. Çünkü… 14 kurşun girip, çıkmıştı!

    (Türkiye rekoru, gazi Hacı Altıner’e aitti, 1951 senesinde Kore’de, vücuduna 12 kurşun yemiş, ölmemişti. Koray bu rekoru kırdı, 14 kurşun yedi, yaşıyor.)

    (Doktorlar moral vermek için “iyi bari sol tarafın tutmuyor, hiç olmazsa yazı yazarken filan sağ’ını rahat kullabilirsin” derler, Koraycığım doktorların canını daha fazla sıkmamak için, gülümser, hiç sesini çıkarmaz, çünkü Koray solak!)

    (Koray, Anayasa Mahkemesi önündeki Adalet Nöbeti’nden arkadaşım… Anıt kadın avukat Şule Nazlıoğlu Erol’un Balyoz esirleri için başlattığı tarihi nöbete katılmıştı, komutanları dışarı çıkana kadar, gece-gündüz oradaydı.)

    “Provokatör, "paralelci" denilen gazi Koray, işte bu… Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası var. Devlet Üstün Hizmet Madalyası var. 122 takdirnamesi var.

    Yandaşlar tarafından neredeyse “vatan haini” ilan edilen Koray, köy enstitüsü mezunu bi öğretmen babanın evladı… Babası oradan oraya sürüldüğü için, liseyi bitirene kadar altı şehir dolaştı, astsubay oldu, ikinci defa gazi olunca, emekliye ayrıldı, 1998’de açık öğretimden işletme diploması almıştı, Bilkent Üniversitesi’nde işletme masteri yaptı, derece yaptı, üstüne, gene Bilkent’te uluslararası ilişkiler masteri yaptı, şu anda doktora yapıyor. Evli, kızı var.

    Dün aradım Koray’ı…
    Ne diyorsun dedim.

    “Ateşi köz öldürür, sürmeyi göz öldürür, bıçak kesmez yiğidi, kötü bir söz öldürür… Bizi kurşunla öldüremediler, bu sözlerle öldürüyorlar” dedi.
    ···
   tümünü göster