1. 1.
    +7 -1
    yakın bir arkadaşımın büfesine gittim, konuşuyoruz sohbet ediyoruz biraz önüne çıktık büfenin hava almak için, sokak kedileri için koyduğu yemeğin önünde yavru bir kedi gözüme çarptı, buraya kadar her şey normal. kedi küçük, yemeğini yiyor ne güzel. ben öyle sanıyordum tabii, arkadaşa bak misafirin var dedim o da baktı gülümsedi sonra birden gülümsemedi söndü, ne oldu dedim ağzının kenarında ne var onun dedi, biraz daha dikkatli baktım o anda farkettim, ağzının sağ tarafı parçalanmış, delinmiş, kurtlanmış, çürümüş. yemeği yemeye çalışıyor ama malesef öyle bir seçeneği yok. hemen kedi kutusu getirdim evden koşup, zütürdüm veterinere. normalde internette yaralı bir hayvan görünce gözleri sulanan ben adamın jiletle ölü deriyi sakal gibi sıyırıp atmasını, kedinin çırpınışını izledim hiç bir duygu belirtisi göstermeden, aynı olayı o kadar çok kez yaşamak zorunda kalmıştım ki artık veteriner ne kadar soğuk kanlıysa ve sakinse ben de o kadar soğuk kanlı ve sakin davranıyordum böyle durumlarda. ilaçları yapıldı serum verildi antibiyotik verildi, kurtlar temizlendi. her an bu kediye her şey olabilir birden tak diye ölebilir de yaşayabilir de o dokuyu tekrar yeniler mi bilmiyorum önümüzdeki günlerde getirmeye devam edin gerekeni yapalım durumu iyiye giderse iğneleri falan keseriz pansumana evde devam edersin dedi, sıcak tutup vücudunun sıvı almasına dikkat etmemi söyledi.

    önceden de bir çok kez aynı duygularla ve aynı olaylarla karşılaştım, ameliyat masrafını ödememek için ameliyatlı haliyle sokağa atılan kediden araba motorunda kalıp ciddi yaralar almış yavru kedilere kadar. malesef bir çoğu öldü çünkü insanların umursamazlığı yüzünden benden önce görenler 2. kez dönüp bakmamıştı bile. ne kadar müdahele edilirse edilsin ne kadar iyi bakılırsa bakılsın her şey için çok geçti.

    şu an odamda, üstünü örttüm, veterinerin verdiği mamasını yedirdim suyunu koydum kumunu da ayarladım, vücut sıcaklığını dengeleme amaçlı yanına sıcak su dolu şişeyi koydum, klimayı açtım. yarası enfeksiyon kapmış, ağzının sağ tarafı çene kemiğine kadar açık, doku kalmamış çene kemiği olduğu gibi ortada. şimdi uyuyor. ne olacağını bilmiyorum, önceden bir çok kez olduğu gibi bu hayvan da ben ne kadar uğraşırsam uğraşayım kurtulamayıp hemen yanımda ölebilir. artık arka bahçem bana bahçe olarak değil mezarlık olarak görünüyor, 8 yıllık hayat arkadaşım olan, kan kusarak, ameliyat yaraları kanayarak gözlerimin içine bakarak kucağımda can veren köpeğimden hayatında bir kere olsun kendini mutlu ve güvende hissetme fırsatı bulamadan insanların umursamazlığı yüzünden can veren yavru kedilere kadar bir sürü hayvan toprağın altında.

    sadece bu hayvan değil, önceden karşılaştıklarım da. o durumdaki bir hayvanı görüp 2. kez dönüp bakmıyor bile insanlar. bu kadar aşağılık bu kadar değersiz bu kadar bencil yaratıklar haline gelmişiz. yeni doğmuş bir bebek kadar masum ve suçsuz hayvanlara bunların olduğunu gördüğüm halde hala kendimi bırakmayarak etrafımdaki canlılara iyilik yapmaya çalıştığım halde gördüğüm tek şey diğerlerinin tek derdinin am peşinde koşup sevgilisine hava atmak olduğunu görüyorum. insanlığın bu kadar bencil ve acımasız olduğunu görmek gücüme gidiyor, istesem de artık çoğu insan için bir şey hissedemiyorum. çok hasta, çok fakir ya da ağır yaralı, acı çeken bir insan görsem bile çoğu zaman hiç bir şey hissetmiyorum, umursayamıyorum. ne kadar denersem deneyeyim. eğer bu beni pgibopat yapıyorsa beni bu duruma düşürenler kendisinden başkasını düşünmediği için umursanmayı hak etmeyen insanlar. sözleyeceklerim bu kadar, "çok uzun okumadım" yazıp gidip başka bir başlığa yolla panpa yazacağınızı bile bile bunu yazdım, sizin adam olacağınızdan değil, adam olduğu halde yoldan çıkma durumunda olan kişiler belki okuyup insan olmaya devam eder diye.

    hata arayacaklar gibtirip gidebilir, caps atmam hiç bir şeyi de kanıtlamaya çalışmam. bir sorunuz olursa insan gibi cevaplarım, durumunu merak eden olursa bir kenara not alır olayların gidişatına göre pm atarak bildiririm durumu. onun dışında bu sözlüğü artık ciddiye alıp dünyada bu kadar ciddi sorunlar varken sözlüğün fedaisi kesilip bir zamanlar kalite yönünden ekşiyi geçip son 1 yıl içerisinde veletlerin facebook sayfasına dönmüş, yazarların tek derdinin am capsi ve kız meselesi başlıkları olduğu, peruda eğlence amaçlı kedilerin eğlence aracı olarak kullanılıp eğlence bitince kesilmesini durdurma amaçlı bir imza kampanyası hakkında başlık açıp modlara bildirip olan bitene taşınmasını rica ettiğim halde giblenmediğim, 10 dakika sonra saçma sapan ziyaret başlığının olan bitene taşındığı bir ortamda insanlık dersi vermeye çalışmam.

    bir gün sizin başınıza da empati kurmanızı sağlayacak bir olay gelmesi dileğiyle.

    ____

    edit (12.11.2014) şimdilik iyi şırıngayla su içirdim yemeğini kendisi yedi, keyfi birazcık yerine geldi sayılır. vücut sıcaklığı da gayet iyi durumda. umarım böyle devam eder.

    edit 2 (12.11.2014) veterinerden geldik düne göre ağzı daha iyi durumda, sağ gözü biraz kapalıydı ona da krem ve damla verdi. yemek yeme konusunda sıkıntı yok iştahlı, böyle devam ederse kurtarırız dedi veteriner.

    edit 3 (13.11.2014) normalde caps koymayacaktım ama koymaya karar verdim, fotoğraflar kediyi bulup veterinerden getirdiğim zaman çekildi, şu an yarası daha iyi ve temiz görünüyor. çok kötü bir şey değil fotoğraf ama çok hassas arkadaşlar açmazlarsa daha iyi olur.

    http://imgim.com/20141111_192705.jpg

    http://imgim.com/20141111_192743.jpg

    edit 4 (13.11.2014) veterineri aradım yarın getir bu gün akşam yarasını temizleyip kremini yapman yeterli dedi, yarası biraz kurumuş gibi öncekinden çok daha iyi görünüyor

    edit 5 (14.11.2014) akşam pansumanını yaptık, biraz daha ölü doku döküldü, yemeğini yedi suyunu içti bir güzel karnını doyurdu kısaca. halinden memnun bizim ufaklık. göbek bile yaptı *

    fotoğraflar;

    yaranın son durumu; http://imgim.com/20141113_211647.jpg

    dökülen ölü deri ve et parçalarının bir kısmı; http://imgim.com/20141113_213937.jpg

    edit6 (14.11.2014) veteriner beklediğimden hızlı iyileşiyor dedi, durumu iyiye gidiyor kısaca. ayrıca sprey verdi yemek yedikten sonra bunu yarasına sıkın diye.

    edit7 (18.11.2014) veterinerden geldim durumu gayet iyi dedi 10 gün sonra tekrar zütürücem o zamana kadar pansumana devam

    edit8 (27.11.2014) beyler yarası küçücük kaldı, iyileşti sayılır. hayati hiç bir tehlikesi kalmadı keyfi de yarası da çok iyi durumda.
    ···
   tümünü göster