1. 76.
    0
    Merzalıktaki Öküz böyle isimmi olur

    Olay Ankara'nın bir köyünde geçmektedir..O zamanlar köylere yeni yeni bakkal dükkanları açılmakta her köyde de bulunmamaktadır. Köyde kızıyla birlikte yaşayan bir kadın hafif ikindi vakti güneşin batmasına yakın kızını bitakım ihtiyaclardan dolayı bakkala göndermiştir. Bakkal köye komşu başka bir köydedir ve yürüme mesafesindedir. Buradaki püf nokta eğer yolu mezarlıktan giderseniz yol kısadır. Yani kestirme yol mezarlıktan geçmektedir. Neyse kızımız yol almaya başlamış hava da artık iyiden iyiye kararmıştır. Kız aslında cesurdur fakat mezara yaklaştıkça da hafif bir korku sarmıştır içini.

    Derken mezarlığa gelmiş. Artık iyice bir korku salmış koşar adımlarla ilerlemektedir. Birden garip bir şekilde ileride otlayan sahipsiz bir büyükbaş hayvan görür(muhtemelen öküz). Kız hayvan gütmeye alışık olduğundan içinden iyi şu öküzü bir itekleyeyim de bana yoldaş olsun demiş.

    Öküzün yanına gitmiş şöyle bir ufak sopayla vurmuş. Öküz de hareket yok. Yinelemiş kız hafif de bir ürpertiyle. Öküz bu kez dilini uzatarak 'Bak kızım bu hareketini cahilliğine saflığına bırakıyorum. Başına birşey gelmeden git çabuk der.

    Tahmin edeceğiniz gibi kız bundan sonra iflah olmaz ve de hiç güzel bi şekilde vefat etmez..

    Siz siz olun mezarlıkta ya da buna benzer yerlerde hayvanlara pek bulaşmayın...
    ···
   tümünü göster