/i/Acil

  1. 1.
    +3
    Bir kaç saat önce (bkz: #156117915) bu başlık açılmıştı ve adı geçen cibilicibilibom adlı arkadaşın başka bir başlıkta girdiği entry (bkz: #156115920) bunları yazmama sebep oldu.

    kimse bir acı yaşamadan karşısındaki insanın acısını anlayamaz.
    ateş sadece düştüğü yeri yakar ve dışarıdaki insanlar sadece o ateşin sıcaklığını hisseder kokusunu hisseder yada dumanını görür.
    zaten olayın içindeki insanın acısını dışarıdan olan birinin aynı şekilde yaşamasını beklemek yanlıştır.

    Ama ben dayanamadım yine, insanoğlu işte hiç bir şeyin değerini yanımızdayken bize aitken bilmiyoruz ve yokluğunda söyleyemediğimiz yada kasti şekilde söylememeyi tercih ettiğimiz binlerce söz belki özürler yastığımıza her kafamızı koyduğumuzda o gidenin yanına zütürür bizi.
    Yani en azından benim için böyle.
    Bazen diyorsun ki keşke bu kadar geç kalmasaydım..
    Hayat bu belki bir şeylerin farkına varmamız için belki de çok geç kaldığımız zamanları devam eden hayatımızın tamdıbına yayıp her an aklımızda kalması için böyle bir oyun oynuyor, bilmiyorum..
    Adil olmasını bekleyemiyorum hayatın bu bahsi geçen arkadaş 1 önceki başlıkta annesinin nasıl öldüğünü ve onu çok özlediğini söylerken başka bir başlıkta gibinin derdine düşmüş.
    Tabii ki ölenle ölünmüyor hayat devam etmek zorunda o ölen kişi öldükten sadece 20 saniye sonrasına kadar sizin ait olduğunuz şey oluyor.
    Öldükten sonra 20 saniye geçtiğinde tamamen bilincini kaybediyor ve sizin zamanında 5 saniyenizi ayırıp seni seviyorum yada özür dilerim dediğinizi duyamadan bir daha dönmemek üzere gidiyor.

    - Bu tamamen değer yargısıyla ilgili bir şey ben kimsenin vicdanı olup onu yönlendiremem ama tek bildiğim bir şey var bir daha asla nefes almayacak alamayacak olan bir kadını/adamı özlemek kadar acı bir şey daha yoktur hayatta.
    Belki bir anneye canından çok sevdiği oğlu/kızı ölürken sorulsaydı hiç düşünmeden kendi canından vazgeçerdi ama biz o kadar masum değiliz, çünkü 5 saniyemizi bile ayırmıyoruz çoğu zaman.
    Sadece anne/baba için değil bu bütün kaybettiklerimiz ve arkasından sadece keşke diyebildiklerimiz için geçerli.

    - https://www.youtube.com/watch?v=FPBAaaeT4lY

    - https://www.youtube.com/watch?v=IWAtZ-kAmXE

    - https://www.youtube.com/watch?v=e9LO0LWGvX4

    Hayattasınız şuan ama iyi ama kötü yaşıyorsunuz, nefes alıyorsunuz bence hiç bir şey için geç değil.
    Bazen utanmamalı insan içinden geçenleri söylerken yada düşünmemeli gurur yapmamalı.
    Seni seviyorum demek karşınızdaki için hiç bir anlam ifade etmiyorsa bile siz söyleyin ki ileride keşke yapsaydım diyip aklınızın sizinle çatışmasına zemin ayarlamayın, iş savaşlar yaşamayın.

    Dokunun mesela üstü başı kir pas içinde olan bir sokak çocuğuna yada sevin bir köpeği pislikten tüyleri birbirine karışmış olsa bile.
    içtiğiniz çayı avuçlarınızın arasında sıkı sıkı tutun, tutun ki o bardağın sıcaklığını hissedebilesiniz.
    Bencil olmayın karşınızdakinin de insan olduğunu bilin, ona x/y olduğu için değil insan olduğu için değer vermeyi bilin.
    Kendinizi de sevin, ben çirkinim boyum kısa şişmanım esmerim diye ayrım yapmayın.
    Hiç dünyaya gelmeyebilirdiniz yada geldiğinizde şuan beğenmediğiniz özellikleriniz hiç olmayabilirdi.

    Her günü son gününüz gibi yaşayın ve yine her gününüzü bitmeyecekmiş kadar dolu dolu yaşayın.

    - çünkü öyle bir gün gelecek ki dokunmak,hissetmek için parmaklarınızın dışındaki deriniz bile sizi terk etmiş olacak.
    - yada sizde olup bir başkasında olmadığı için övündüğünüz kendinizi üstün gördüğünüz paranız da sizi orada korumaya yetmeyecek.
    - güzelim/yakışıklıyım diye böbürlendiğiniz yüzünüz o mezarın altına girdikten en geç 4 gün sonra kurtlanmaya ve çürümeye başlayacak.
    - esmerim/beyazım diye beğenmeyenlerin ten renkleri önce yeşil mavi renk alıp daha sonra da simsiyah hale gelecek.
    - zayıfım diye övündüğü vücudu öldükten yaklaşık 2 gün sonra oksijen alımı ve enerji üretimi durduğu için hücreler görevini yerine getiremiyor ve atık maddelerden kurtulamadığı için vücut tamamen şişiyor ve muhtemelen 3 haftaya kadar patlıyor yani oda artık zayıfmış şişmanmış bir önemi kalmıyor.
    - işinize geldiği için çıkarlarınız doğrultusunda kullanmadığınız kalbinizin atışı tamamen yavaşlayıp duracak ve zaten artık sevmek için bile kalbiniz olmayacak.
    - pis diye sevmediğiniz zehirlediğiniz yada sırf zevk olsun diye sokakta tekmelediğiniz köpekten bir farkınız kalmayacak çünkü vücudunuz tamamen işlevlerini kaybetmeye başlamıştır ve kaslarınızı kullanamadığınız için salyanız sümüğünüz sidiğiniz takunuz kusmuğunuz meniniz istemsizce dışarı çıkar ve sonuç olarak o köpek bile durup düşünülünce sizden temiz olur.
    - erkek/kız ayrımınızın da orada hiç bir önemi kalmayacak ne dıbınızla kurtulabileceksiniz ölmekten ne de gururla taşıdığınız gibiniz sayesinde.

    daha bunun gibi bir sürü örnek verebilirim size ama şuan sahip olduğunuz hiç bir şey o an geldiğinde sizi tüm bu yaşanacak olaylardan kurtarmaya yetmeyecek x/y kişisi olmaktan çıkıp sadece anılarda iyi/kötü kalacaksınız ve şuan güvendiğiniz bedeninizden bir çok şey 5-300 gün arasında kuruyarak yok olacak, sadece bir kaç şey sizinle kalacak ve o saatten sonra olsa da olmasa da bir önemi olmayacak.

    Adınızı hatırlayan son insan da ölünceye kadar sadece akıllarda kalırsınız.

    - bir babanın daha yarısını içemeden öldüğü bir paket sigarasını gördüğünüzde anlayacaksınız gerçekleri.
    - bir annenin beğenmeyip yemediğiniz yemeklerini o artık yemek yiyemeyecek hale geldiği zaman anlayacaksınız değerini.
    - yada yine annenizin aman çocuğum üşürsün sıkı giyin dediğinde oooff ne karışıyorsun ya dediğiniz günler için her gün kendinize lanet edeceksiniz annenizin o toprağın altında üşüyüp üşümediğini bilmediğiniz ve sıkı giyinmesi için verdiğiniz kazağı giyemediğini gördüğünüz zaman.
    - babanız size eve geç gelme oku yada adam gibi bir işe gir diyişine kızıyorsunuz ya şuan artık o evin kapısı bir daha babanızın çaldığı gibi çalmadığında anlayacaksınız bugün ne demek istediğini ve hayat savaşı vermek zorunda kaldığınızda artık yaşasaydı gölgesi yetecek olan babanızı özlersiniz, pişmanlıklarınızla babanızın tamamen beyazladığını göremediğiniz saçlarının sizde çıktığını fark edersiniz.
    - bir köpeğe sırf sokaktayken evde bakılan kadar temiz olmadığı için tekme attığınız için bir ömür pişman olacaksınız belki de zamanı gelince.
    - 13 harften oluşan seni seviyorum kelimesini o 5 harften oluşan gururunuza tercih etmediğiniz için geriye kalan hayatınız boyunca yine 5 harf eşlik edecek belki size ve sadece keşke diyebileceksiniz o an.
    - fiziksel özelliği için yargıladığınız dalga geçtiğiniz insanı hayatın size hiç adil olmayan bir oyunu oynadığını an fark anlayacaksınız ki aslında sizin şuan ki haliniz 1 saniye içinde yok olabiliyormuş.

    ben bunları yaşadım, pişmanlıklarımdan bile pişmanım hatta şuan çünkü o pişmanlıkların tek sebebi benmişim ve kendime acı dolu bir senaryo yazmışım.
    o yüzden geriye kalan ömrünüz 1 saniye bile olsa güzel yaşayın.
    ···
   tümünü göster