/i/Tespit

  1. 1.
    -2
    !!!

    Modlara ön not: Yazdıklarımı bir okuyun, herhangi bir teşvik vs. yoktur. Sadece tartışma amacıyla açılmıştır. Lütfen silmeyiniz.

    !!!

    Yazacaklarım çok iğrenç gelebilir, ki bana göre de iğrenç yani ama sadece sorgulamak için soruyorum. Yoksa zaten sahip olduğumuz ahlak ve edebe göre tamamen tiksindiğim şeyler.

    !!!

    Önyargılarınızdan arındığınıza göre ve küfür etmeyeceğinize söz verdiğinize göre sorabilirim

    !!!

    Felsefeden pek anlamam ama Bildiğim kadarıyla bu muallak Freud ensest ilişkinin bilinç altında aslında olduğundan ve insanın bunu bastırmasından vs bahsediyor.Şimdi sorum şu:

    Sadece ensest ilişki değil de ensest ilişki, insan öldürmek, hırsızlık yapmak gibi bilimum olay neden kötü şeyler olarak addediliyorlar.
    Şu an belki iğrenç geliyor ama ensest ilişkiye girmeyi kötü yapan şey ne? Veya insan öldürmeyi, hırsızlık yapmayı kötü yapan ne? Neden kötü olsunlar ki? Felsefi açıdan bir açıklaması var mı?
    Hani diyelim dinler kısıtlıyor kötü şeyler yapmamızı. Peki dine inanmayanları ne kısıtlıyor? Onları da vicdan kısıtlıyor diyelim.
    Peki bu vicdan kime göre neye göre? Misal benim vicdanım insan öldürmeyi yanlış görmüyordur. E peki ben başkasına göre mi yaşamalıyım? Hani kendimiz olmalıydık?
    Genel geçer vicdan kuralı mı var? Benim vicdanın bikini giymeyi yanlış görüyor ve bikini giyenleri öldürmeyi doğru görüyorsa ne yapacağız?
    Felsefi açıdan çıkmaz gibi bir şey bu herhalde.

    !!!

    Dediğim gibi beyler bunları savunduğumdan veya benimsediğimden değil sadece merak ediyorum. Tamamen varsayımlar üzerinden yazdım.

    !!!
    ···
   tümünü göster