/i/Acil

  1. 176.
    -2
    devam ediyoruz
    part 8 :

    DENiZLi'nin Baklan ilçesi'nde, bir ahırda, etini kasaplara, lokantalara ve turistik tesislere satmak için at kestiklerini belirlenen i.Ü., oğulları E.Ü., A.Ü. ve M.K. suçüstü yakalandı. Zanlıların kestikleri, iki ata ait 300 kilo et ile kesilmeyi bekleyen 5 ata da el konuldu.

    Baklan ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen nisan ayında, Serinhisar ilçesi'nde bir ahırda at keserken yakalanan ve sevk edildikleri adliyede 5'er bin YTL'lik para cezasına çarptırılıp, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan M.K. (54) ve E.Ü.'nün (23), bu defa Baklan'da kesim yaptıklarını belirledi. Bunun üzerine, jandarma ekipleri, dün E.Ü.'nün babası i.Ü.'ye (53) ait ahıra operasyon düzenledi. Ahırda yapılan aramada, iki ata ait toplam 300 kilo et ve kesilmeyi bekleyen 5 at ele geçirdi. Operasyonda i.Ü., oğulları E.Ü. ve A.Ü. ile M.K., gözaltına alındı. Zanlıların, at etlerini kilosunu 2 ile 3 YTL'den kasaplara, otellere ve lokantalara sattıklarını belirlendiğini söyledi.

    Kaçak etler imha edilirken, işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen 4 zanlı, tutuksuz yargılanak üzere serbest bırakıldı. il ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekipleri de, kasaplarda denetim başlattığı öğrenildi.
    ···
   tümünü göster