1. 2001.
    +6
    alfa frekansı egzersizini anlatıyorum(inboxtan soran arkadaşlar için):

    duymuşsunuzdur, beyin çalışmayı durdurana kadar(ölene dek) etrafına belli frekansta dalgalar yayar. hangi durumda olduğunuz, neyi düşündüğünüz, neyi yaptığınız beyin dalgalarının hızını belirler.

    alfa beyin frekansı:
    9-14hz arasıdır.

    olmuştur size de,
    bir kitaptan birşeyler okumuşsunuzdur ve cidden aklınızda kalmıştır.
    arkadaşlarınıza rastlamışsınızdır ve kendinize şaşıracak biçimde kaliteli espriler yapmışsınızdır, gününüz şen şakrak geçmiştir.
    ödevleri anlamsız bir şevkle yaparken bir baktınız ki bitmişler.
    bu işleri yaptığınız sırada alfa frekansındasınızdır.
    çok hızlı ve kalıcı öğrenirsiniz.laf sokma girişimlerini vs.. gibi olumsuz durumları takmazsınız-güler geçersiniz. yeni deneyimlere açıksınızdır. sakin ve mutlusunuzdur.

    • **gereksiz tüm programları kapatıp(yine geç kaldım, yine beni umursamayacaklar,hep mutsuzum vs... ) %10 ram kullanarak bütün işlerini hallettiğini düşün.***(elbette yapabilirsin)

    ama sorun da burda:günlük hayatta ister istemez beta beyin dalgasına geçer durursunuz. insanlar da-pek çok şeyde olduğu gibi-beyin dalgalarıyla da sizi etkilerler. örneğin:

    mutlu mesut biçimde ortama girdin ve bi baktın herkes yorgunluktan-sıkıntıdan geberiyor. kimisi yatmış uyumuş, kimisi telefonuyla uğraşıyor.
    işte o ortamda kaldıkça senin de beyin frekansını yükseltirler ve beta beyin dalgasına geçersin(neşeni koruyabilirsin bu egzersizde deneyim kazandıkça).

    ortamın gerginliğini alan espri/adam dedikleri de budur ve böyle durumlar içindir. beta beyin dalgasındayken insanlar gereksiz bir baskı, tehdit duygusu hissederler.siz güzel bir espri patlattığınızda/neşeyle dolaştığınızda bilinçaltı şöyle der:ulan bak işte her şey yolunda,şu çocuk gülüyor eğleniyor, demek ki ortada bir tehdit yok.

    korktuğunuz, sinirlendiğiniz zamanlarda bilin ki beta beyin dalgasındasınız.

    • **raminin %90 güçle çalıştığını ama elli bin tane boş klasör açtığını düşün.***

    alfa beyin dalgası egzersizi:

    beyler önce sessiz/durağan bir ortam bulun mümkünse.ne kadar az ses,o kadar iyi(meditasyonun başındayken dışarıdan gelen her yapay ses alfaya geçişini geciktirir).

    belinizde sorun yoksa sert olmayan bir zemine dik oturun(yatarak, uzanarak yapabilirsin ama farkında olmadan tethaya geçip uyuyabilirsin o yüzden dik dur ki uykun gelmesin).duvara vs.. yaslanabilirsiniz bunun için sırtınıza muhakkak yastık koyun.

    rahat edebildiğiniz bir pozisyon alın, kasmadan 10-20 dk duracaksınız böyle çünkü(ben bağdaş kurarım. bacakların,ellerin uyuşmaması için bacaklarını esneme hareketi yapar gibi öne uzatabilirsin. ellerini de bacaklarının üstüne koyabilirsin).

    şimdi buraya dikkat:

    • **nefes alış sürenizden daha uzun sürede nefesinizi vereceksiniz.3 saniyede nefesini içine çektiysen, nefes verme süren 5-6 saniye olmalı.

    başınızı çok hafif kaldırın, daha rahat solursunuz.***

    egzersize başladığında büyük ihtimalle betada olacağından kafana yerli yersiz düşünceler gelecektir(hangi meditasyon işe yaradı amua goyim, banunun füzeler de sağlam ha,keşke orada şöyle deseydim, ödev nasıl yetişecek lan, aidat acaba kaç tl gelir vs..),

    bırakın düşünceleriniz aksın. zihninizde daldan dala atlayacaksınız farkında olmadan. böylece düşünecek çok az şey kalacak(aklına herhangi birşey gelirse ona kafa yorma, düşünceni dinle ve arkanda bırak gitsin).

    bu şekilde yaklaşık 5dk aklına düşünceler gelmeye devam edecektir çünkü beyin senin tehdit altında olduğunu sanıp dalga frekansını bir süre korumak ister.

    veeee pat.

    git gide artan bir hızda beyin dalganız düşecek ve alfa denilen frekans aralığında duracak.

    beta dalganın son çırpınışları şu olacak:ben hiç böyle dingin olmazdım, noldu? böyle sakince oturmak iyi mi vs..

    bu durumda en az 10dk kalın. çok gibi gelir ama inanın değil 20 dk az tv seyrediverin.

    2 haftada değişiminizi hissetmeye başlarsınız:
    olumlu düşünmek(polyannacılıkla karıştırmayın),
    daha sakin olmak,
    toplum denip gözümüzde büyüttükleri diğer bireyleri pek az umursamak(barzoluk yapmak değil,ne dediğimi anladınız),
    kızları gerçekten arzuladığınızı ve yanınızda istediğinizi hissetmek,
    lanet edip durduğun hatalarından müthiş dersler çıkartıp o anılara elveda demek,
    yapamam, edememleri bir kenara bırakıp acaba nasıl yaparım?,bu sorunu nasıl çözerim? tarzına geçiş yapmak.

    bunlar kendimde gözlemleyebildiğim bazı güzellikler.

    bu egzersizi her gün yapın.her gün yapın.her gün yapın. ister yatmadan önce, ister sabah kalktıktan sonra, ister öğlen paydosları.

    nöral ağlar zamanla kuruldu arkadaş,
    alfaya geçmeyi de zamanla öğreneceksin.


    (şinasi terk)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster