1. 201.
    -1
    bilimkurguda bir başyapıt olmasa da çok güzel olan film. stanley kubrick yıllar önce bu filmin babası rolünde olan 2001: a space odyssey i çekmişti zaten.bu film onun üstüne ne katıyor derseniz, oyunculuk derim sadece. kurgusu her ne kadar güzel olsa da önemli noktalar kısa zamanlara sıkıştırılmış. fimin süresi ya kısa gelmiş ya da zorlama olmasın gişe getirsin denmiş.

    --- spoiler ---

    filmde insanın varlığını sürdürmesi için sevgi bağına gereksinimin olmasını çok iyi yansıtılmış hoşuma gitti. baştaki çiftlik sahneleri iki şeyi yakalamak için uzun ayrıntılı tutumluş. 1. dünyanın o durumdaki hali(toz fırtınaları) 2. cooper ve kızının arasındaki sevgi bağı ve cooper'ın karadeliğe girip murph'e sinyal vermesi(sonuç kısmı).filmin giriş bölümü mükemmel yani.

    cooper ve kızı nasanın üssünü bulduğu sahneler biraz yavan. basit ve ayrıntısız anlatılmış. filmin can alıcı noktasında cooper kara deliğe girdiği kısımlar daha uzun ve güzel işlenseydi keşke. giriş bölümü gibi uzun tutulup işlense o sahneler 10 üzerinden 10 luk bir film olurdu. robotun karadelikten kodları göndermesi kısmı falan fiyasko. sen o kadar güzel senaryo yaz, kurgula. filmin en can alıcı noktasında -robot gönderdi kodları mors alfebesinle, ben kızıma mesaj verdim boyutlar arasında işe insanlık kurtulduya gelsin iş- yap filmi 5 saat şu sahneye 1 saat ayır be nolan.
    --- spoiler ---
    ···
   tümünü göster