/i/Tespit

  1. 1.
    +4 -1
    -Sivas'a geldiğinizde sizi ilk karşılayan, bundan sonraki en iyi dostunuz olacak "soğuktur." endişelenmeyin bir süre sonra alışıyorsunuz ya da güncelleme geliyor.

    -Bir şehir düşünün, başkenti istanbul olsun. cumhuriyet şehrine hoşgeldiniz.

    - ilk işiniz kentkart çıkartmak olsun.

    - alışverişinizi yaptıktan sonra, "Canını yeğğrimm gardaşş." "saaağğoll cağğnımmm". gibi sözleri duymaya alışık olursun.

    - birisi size "etli ekmek döktüreyim mi ? gardaş" "soğuk açtırayım mı ? gardaş" "gelle gırdırak mı ? gardaş " eyin. diyorsa... ahh, alışıyor insan.

    - burada döner, mis kabab'da. köfte kirli ahmet'de. ev yemeği sema'da yenir.

    - sivas'ta döner kol gibidir. buna da bir süre sonra alışıyorsun.

    - otobüs şoförlerinden uzak durulması gerekir. boş gezen adamlara, "gel de otobüs sür gardaş." demişler. herhalde burada.

    - medreselerde oturulup çay içilir. bir süre sonra bağımlılık yapar sürekli gidersin.

    - bütün buluşmalar merkezdeki ağaçta olur. futbol takımları , aşıklar, ders çalışacaklar, yemek yiyecekler. sivas'ın merkezidir o ağaç. sivas'ın kalbidir.

    - tanrı buranın doğal görünümüne tükürük patch atmıştır. olsun onun dışında caddeler, sokaklar çok temizdir. insan şaşırıyor.

    - burada apaçiye/conoya/barzoya "müptezel" denir. evcil değillerdir. konuşma yetileri yarımdır, uzak durun. aralarında genelde şu diyalog geçer:
    - gardaşşşşş niiiğdiiyon ???
    + iiyyyii gardaşş sen niiğğdiiyon ???
    - yaaa, beni bırak sen niğğdiiyonnn ??? (bir tane vurur.)

    - bu şehrin en güzel yanı birini gördüyseniz ve onunla konuşamadıysanız. üzülmeyin, atatürk caddesinde bir defa yürümeniz yeterli.
    ···
   tümünü göster