/i/Tespit

http://ebiltem.ege.edu.tr/ideege-tgb/
  1. 1.
    0
    ideEGE-TGB AÇILIYOR!



    Ege Üniversitesi, tüm paydaşları ile 60 yıllık birikimini, deneyimini ve zenginliklerini izmir’in Değişen Ekosistemi’ni harekete geçirmek için

    ideEGE TGB’ de bir araya getiriyor.



    10 Ağustos 2014 tarih ve 29084 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile resmiyet kazanan ideEGE-TGB Yönetici Şirketi’nin Kuruluş imza Töreni 24 Ekim 2014 Cuma günü saat 10.00’da Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Ardından ideEGE-TGB’nin ilk binası “iNCi”nin açılışı gerçekleştirilecektir.

    Üniversitemiz özellikle son 10 yılda Ar-Ge ve inovasyon Ekosistemini önemli ölçüde geliştirerek sadece Türkiye’de değil başta ABD ve Avrupa olmak üzere birçok ülke ile işbirliği yapan bir konuma getirmiştir. Bugün itibari ile var olan Teknoloji Transfer Ofisi, Avrupa işletmeler Ağı (EBIC-Ege), meristemEge Girişimcilik Programı, mentorEGE KOBi’ler için inovasyon Yönetim Programı, Ön Kuluçka Merkezi, ilaç Araştırmaları gibi özgün yetkinliklerine bugünden itibaren ekosistemin en önemli tamamlayıcısı olan Teknopark’ı da eklemiştir. Tüm birimleri ile Bölgemizin ve ülkemizin gerek bilimsel ve gerekse de ekonomik gelişimine yön vermeye, destek olmaya çalışan Üniversitemiz yıllardır sürdürmeye çalıştığı yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi konusundaki çalışmalarını Teknoloji Geliştirme Bölgesi kapsamında sürdürecektir.

    “izmir’in Değişen Ekosistemi” ideali ve ideEGE-TGB adı ile başta Yaşam Bilimleri alanı olmak üzere farklı sektörlerde yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarına ortam yaratması öngörülmektedir. Ar- Ge niteliği taşıyan yenilikçi ve yüksek katma değer sağlayacak, iş planları oluşturulmuş, ticarileşme potansiyeli yüksek projeleri olan firmaların ideEGE- TGB’ye katılımı beklenmektedir. ideEGE-TGB ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://ebiltem.ege.edu.tr/ideege-tgb/ adresinden ulaşılabilir.



    ideEGE-TGB TÖREN PROGRAMI

    Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi

    24 Ekim 2014, saat 10:00







    10.00 - 11.00 istiklal Marşı ve Açılış Konuşmaları



    Prof. Dr. Candeğer YILMAZ, Ege Üniversitesi Rektörü

    Aziz KOCAOĞLU, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı (Teyid bekleniyor)

    Mustafa TOPRAK, izmir Valisi (Teyid bekleniyor)

    Fikri IŞIK, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı (Arzu buyurdukları taktirde)



    11.00 - 11.15 ideEGE-TGB Yönetici Şirketi’nin Kuruluş imza Töreni



    11.15 - 11.30 ideEGE-TGB “iNCi” Binasına geçiş



    11.30 - 12.00 ideEGE-TGB “iNCi” Binası Açılışı ve Ziyareti



    12.00 - 14.00 Açık Büfe Öğle Yemeği (“iNCi” Binası)



    14:00 – 14:30 EÜ EBiLTEM-TTO Binasına Geçiş



    14.30 - 16.30 EÜ EBiLTEM-TTO 20. Kuruluş Yılı Paneli (EÜ EBiLTEM-TTO Binası)



    16.30 - 17.00 Pasta ve Kahve ikramı (EÜ EBiLTEM-TTO Binası)



    17.00 - 19.00 “Disruptive Innovation- Radikal Inovasyon” Sohbeti

    (Stage-Co ile işbirliği içinde “iNCi” Binası)
    ···
   tümünü göster