/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +4
    Teoloji, felsefe ve bilimi öğrenmen gerek.

    Sen bir şeyi arzuluyorsun diye olmak zorunda mı o? Bu bencillik, egoizm ve duygu merkezli bir bakıştır evrene. Mantıksal değil.

    muhafazid'in kehanetlerini mucize sitelerinden öğrenip inanırsan doğru dersin.

    Kıyamet alametleri Hristiyanlık, Yahudilikte de var. islam'a oradan geçmedir çoğunlukla. Kıyamet alameti denen şeyler Yahudi uydurmasıdır. Genelde o alametler gündemde olan olaylara göre Müslümanlarca uydurulur. Bak hadis bunu gösteriyor diye. Bu bilgi değil, inanca ait yorumdur. Bunu sonsuz dine sonsuz çeşitte uygularsın. Yeter ki aynı şekilde inan ve ciddiye al.

    Kıyamet yok olmaksa bu evrende her an oluyor. Birçok yıldız yok oluyor, onunla beraber gezegenleri. Bu olağan bir şey. Ama Güneş'imizin 5 milyar yıl ömrü var daha. Ve birkaç milyon yıl evrenin yaşına oranla bir hiç. 7-8 trilyon galaksi, her birinde en az 400 milyar bizim güneşimiz misali farklı boyut ve türlerde yıldız var. Ve bunların etrafında binlerce gezegen, ay var... insan merkezli, muhafazid'in iddialarının şarlatanlarca yorumlanıp inanılan hali o.

    Kıyamet diye bir şey yoktur. Eski insanlarda bilim olmadığı için dilden dile geçen, anneannemiz benzeri cahil insanların uydurduğu masalların ürünüdür dinler.

    Afrika dinleri kadına daha çok değer veriyor! Müslümanlar için kadına değer vermek kendi tanımları içinde bir değerdir. Allah'ın sırf kafir diye ebediyen cehenneme atacağı kadın, erkeklerin olacağını bilen birinin insancıl bakması boştur. Zaten yanacak değer versen ne olur, vermesen ne olur?

    Felsefecilerin sözleri inanç değildir. Matematik bir dildir. Akılsal bir dil. Felsefe sorgulama, düşünme üzerine kuruludur daima. Mutlak gerçek onda yoktur. Müslümanlar bu yüzden sevmez pek.

    Orta Doğu'nun tak içinde olması 1400 yıllık süreçte islam'ın emperyalizm, savaş, katliam ağırlıklı kötülüklere sebep olan bir din olduğunu gösterir. 1.5 milyar tak içindeyken Türkiye'nin böyle olması dinsiz, ateist fikirli aydınlarımızın ürünüdür. Yoksa biz de tak içinde olurduk Arap ülkeleri gibi yobaz olurduk. Zamanında kendi insanlarına kafa tutanlar olmasaydı günümüz özgür Türkiye'si de her şeye rağmen var olamazdı. Laik, solcu Müslümanlar bunun ürünüdür. Eğer bizim gibi düşünenler olmasaydı, ki bunlardan biri de Atatürk'tür. işte o olmasaydı Türkiye dindar olurdu yine, ama Arap ülkeleri gibi şeriat ve tamamen katı yobazlık egemen bir ülke. Cumhuriyet öncesi Türk kadınları çarşafla dolanıyordu ortalıkta hep, şimdi kaldı mı?

    Ateizm için Müslümanların taktan bir halde olması çoğunlukla, bir karşıt delildir. islam teoride iyi, pratikte uygulanamayan bir ideolojiyse hiçbir değeri yoktur. 1400 yıldır uygulanamayan bir din olduğunu iddia edip neyi savunuyorsunuz? Komünizm neyse islam'da odur. Tarih bir deney aracıysa deneyden geçememiştir. islam yok olmaya mecburdur. Katı kalıplarıyla Hristiyanlık gibi reformize olamaz. Hristiyanlar Müslümanlardan daha hoşgörülü insanlardır. Kiliseye gidip ateist olduğunuzu derseniz sizi dövmezler, yolun açık olsun derler tebessümle. Buysa din ile yapılan savaşın sonucudur.

    islam'ı öğrenmek için Hasan Aydın iyi bir kaynaktır. islam'ın hakikisi muhafazid'in yaşadığıdır. O da gayet ilkel, vahşi bir dindir. içindeki insani değerlere uyan güzellikleri geçersek. Reformistlerden, dincilerden islam öğrenilmez. islam, kendi aklınla sorgulanarak anlaşılır.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      feyizli bi abiye benziyorsun sen. yazdıklarını okuyun binler.
      ···
   tümünü göster