/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    +1 -1
    internetten baktım da kuranın ilk çevirileri(farsça, türkçe) 11. asırda yapılmış... latinceye çeviri 16. asırda olmuş. Aslında bu bile Kuran-ı Kerim'in Araplara özgü bir din olduğunun kanıtıdır bence.

    Sunni mezhebinin kurucusu imamı Azam anadilde ibadet yapılabilir diyor. Ama Kuran'a bakıyorsun sadece Orta Doğu'ya Arapça olarak inmiş? Halbuki Dünya sadece Asya'dan, Afrika'dan ibaret değil 7 tane kıta ve burada yaşayan insanlar var bu insanlara nasıl ulaşacak bu sözde Allah'ın dini?

    Ayrıca günümüz dindarları kafa gibiyorlar anadilinde ibadet edemezsin ezan arapça olacak filan diye.. E basbayağı arapların dini bu be oğlum. Hani insanlığa inmişti?

    Ayrıca Hz. muhafazid ile aynı burcum, ikimiz de koç burcuyuz. Koç burcunun en önemli özelliği ise haksızlığa dayanamıyor olmasıdır. Başkasına yapılan bir haksızlığı kendine yapılmış sayar. Bakıyorum o döneme kız çocukları diri diri gömülüyor, fitne desen almış başını gidiyor.

    Bu adam arapların o canice yaşamlarını sürdürdüğü coğrafyada muhafazid-ül emin olarak biliniyordu yani temiz ahlaka sahip olduğu belli... e biraz empati yapın beyler, ahlaken böyle olan bir insan çevresindeki haksızlıklara 40 yaşına kadar sessiz kalabilir mi?

    Sanki ben bu adamın bunu durdurmak için çözümler aradığını ve "ilahi bir gücün bundan rahatsız olduğunu" öne sürerek arapları insan etmeye çalışmış olabilir diye düşünüyorum. toplum içinde iyi tanınmasının bunu kolaylaştırdığını düşünüyorum, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır anafikriyle yol katetmiş. bunun için bir de kanun, nizam gerekliydi bu işin bir disiplini olması lazımdı onu da kuranı yazarak neden yapmış olmasın ki anasını satiyim?

    Yine de her ne olursa olsun bu din bizim tarihimizde yer edinmiş, şanı büyük dedelerimizin dini olmuştur. Hele ki Hz. muhafazid'in yaptığı iş kendisi peygamber olmasa bile Arapları adam etmesi bakımından çok önemli bir iştir.

    O yüzden yapmamız gereken şey islam dinini yıkmaya çalışmak değil, ülkede her köşede cirit atan haçlı&siyonist misyonerlerin amaçlarına engel olmak için dine sokulmuş eklemeleri çıkartmamız gerekiyor... Mesela Mehmet Akif bu konuda bize çok büyük katkı sağlayabilir, Safahat'ı mutlaka okuyun bunun için. Adam dincilere savaş açmış resmen, hayatını da dine sokulan uydurmaları halka göstermekle ve hoca görünümlü soytarılarla uğraşarak geçirmiş.

    Velhasıl kelam önceleri çok dindar olan medrese eğitimi almış Atatürk'ün bile bunları görerek dini rotasını değiştirdiğini düşünüyorum. O yüzden kendisi birey olarak islam'dan uzaklaştırmıştır. Ancak kendisi milletperver bir insan olduğu için ve milletinin dini de bu olduğu için islam'a büyük hizmetleri olmuştur. (Rica ediyorum tarih bilmeyen şapka takmadığı için hoca asıldı zanneden, Atatürk'ün ilahiyat fakültesini açtıran diyaneti kurduran din eğitimini okula sokan kişi olduğunu bilmeyen gerizekalılar buna muhalefet olmasın)
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster