/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +3
    tanrı bir hipotezdir. yokluğuna işaret edilerek rahatlıkla çürütülebilir. teistler varlığına işaret eder ama asla gösteremezler. hepsi de kendi zihninde tasarladığı tanrı tanımını ispatlamaya çalışır çeşitli öznel yorumlarla.

    doğal seçilim, tanrının doğaya müdahilliğine gerek kalmadan canlıların nasıl var olduklarını açıklayan bir hipotezdir. burada tanrı denen tanımlar kümesine hiçbir şekilde ihtiyacımız yok artık, bu tartışmalar çoktan bitti. bu bitmiş tartışmalarla ancak gönlünü rahatlatmaya çalışan teistler ilgileniyor.

    çünkü hipotezi, felsefeyi, biyolojiyi, bilimi kavrayacak bir bir birikimleri yok genelde. olanları da bilimsel, biyolojik, felsefik kavramların içini hristiyan teistlerin yorumsal, öznel argümanları üzerinden boşaltarak ve anlamsızlaştırarak septisizme, eleştirel düşünceye v. s. zarar veriyor.

    canlılık nasıl var oldu? canlılar neden böyle?

    evren nasıl var oldu? evren neden bu şekilde?

    bunların cevapları elimizde var. big bang, kuantum, hücre, genel görelilik, evrim vb. teoriler gibi genel açıklamalarla. bunlarda tanrı denen anlamsız hipoteze olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor.

    benim ihtiyacım yok. ihtiyacım olan açıklamaları bilim bana veriyor.

    tanrıya duygusal olarak ihtiyaç duyanlar da billy shawn, taslaman gibi kişileri izliyor ya da kendisi buna benzer bir görüşe sahip oluyor, kendisi inkar etse de bunu belli ediyor. ve o sahip olunan görüşte kişisel tatminden ibaret. yoksa hiçbir şeyi bilimsel olarak ispatladığı yok. ekgib deist argümanlar üzerinden, istatistik ve olasılık üzerinden bilimsel delil ürettiklerini sanıyorlar, yetmiyor islam'ı, yetmiyor allah'ı ispatladıklarını sanıyorlar. bu bilimsel ve felsefik şarlatanlıktır. zihinlerinde tasarladıkları tanrı tanımları ile de allah'a inanan felsefeci, bilim adamı dedikleri kişilerin tanrı inançlarının zerre kadar alakası yok.

    yazık, teistler kendilerini tatmin ede dursun öznel inançlarıyla.
    ···
   tümünü göster