/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    verdiğim cevap karşısında ancak zırvalığın tavan yaptığı başlıktır. cımbızla ayet seçilmemiştir. birde kuran referans veriliyor diyerek iyice gülünç duruma sokmayın kendinizi. islam diyorsun, müslüman diyorsun. tabi ki kurandan referans vereceğim. islamın kaynağı orası.

    bak yine yapılan bir genelleme hatası. bazı ateistlerde bu genelleme hatası sanırım yerleşmiş. "siz dayatıyorsunuz " diye bir şey yok. kimse kimseye bir şey dayatmıyor. ben ve çevremdeki yüzlerce müslüman kimseye bir şey dayatmıyor. ben inançsızken de bana kimse bir şey dayatmıyordu. inançsız kişileri tanıyorum onlardan da böyle bir şikayet almadım

    bizim dinimizi maalesef bizden,en azından benden iyi bilmiyorsunuz. daha doğrusu bilmiyorsun. bu karikateistimsi ağızdan vazgeçin. bilseydin; bu başlığın aslında gerçekleri yansıtmadığını bilirdin. asıl dinden sürekli konu açan sizlersiniz. bu tarz sözlüklerde müslümanlardan kat kat fazla din başlıklarının açılma sebebi ateistlerdir. gerçekten yorulmuyor musunuz ?

    örnekleme yaptığım ayet açıktır. post modern manevralarla konuyu saptırıp cevap vermeye çalışmayın.
    ···
    1. 1.
      0
      Benim için akli sorunları olan birinin arkasından giden insanlarsınız. Temel bakış açılarımız farklı, çok zorlama. Ayetten bana ne, muhafazid demiş, sen de inan dostum. Bunlar beni alakadar etmez ki, bana ne senin Kur'an'a bakış açından, bana ne senin gibi inananların Kur'an'a bakış açısından. Ben sizin gibi din takıntılı biri değilim, benim için ateist ya da Müslüman dine Allah denen tanrı varmış gibi takan insan akli dengesi bozuk insandır. Benim fikirlerime de ne sen, ne dindaşların karışabilir. Süslü kelimeler kullanarak demagoji, manipülasyon yapmayı, konuyu çarpıtmayı da bırak. Genelleme hatası yok, manevra yok. Hayal ürünü şeylere inanıyorsun benim için, bunu da kıçını yırtsan değiştiremezsin. Kendi inançsal paradigman üzerinden sallayıp sallayıp duruyorsun. Ben Kur'an'a teist teologlar gibi bakmıyorum. Al kendi bakış açını hediye paketi yap. Tarihsel gerçekler ışığında bakıyorum tüm dinlere, tanrılara. Bana kendin gibi inanan insanların boş argümanlarıyla gelme. Laf salatası da yapma dostum. Sen de, çevren de beni alakadar etmez. Benim için şizofrenik, paranoyak inançların var. Bu yüzden senin gibi bir insanın tanrı konusunda dediğinin de hiçbir güvenilirliği yok. * Sayın hayalperest arkadaşım. Hayallerinle baş başa yaşa.
      ···
    2. 2.
      -1
      Benim için şarlatan, yalancı, sahtekar, zırvacı da sensin. inançlarında samimi ol ya da olma bu beni alakadar etmez. Kendi bakış açım bu. Senin bir yalancı olduğun bu konuda benim için bir gerçek. Senin gibi düşünmek, senin bakış açından bakmak zorunda da değilim. Sana ne be adam...
      ···
   tümünü göster