1. 1.
    +1 -1
    gelin beyler bir okuyun. tee 3 ay önce kendi blogumda yayınlamıştım bu yazıyı. okuyun. belki yararlı olur.

    "Ahoy! Nasılsın sevgili blogumun okuru? Beni soracak olursan ben pek iyiyim. Kusura bakma uzun zamandır yazı giremedim buralara. Çok güzel inceleme fikirleri filan geldi aklıma da zamanım olmadı pek. Kendimi geliştirmeye adadım yaz mevsiminin son kırıntılarını. Ve bu arınma döneminde hayatımın anayasası diyebileceğim 17 madde yarattım. Onları sizler ile paylaşmak istiyorum. Bu maddelerin amacı, içini hayat enerjisi ile oldurmak ve kendini sonsuz geliştirme ihtimalleri ile yıkamak. Maddeleri bırakıyorum aşağıya. Ve neden yazdıklarımı da belirteceğim. Umarım, kendi kurallarını yaratırken sana biraz da olsun yardımcı olur bu kurallar.

    Seni seviyorum!

    1. Kendin ol
    Bütün kurallar arasında belki de en önemli olanı bu. Kendin olmazsan, başkasına özenirsen içinden gelen hiç bir şeyi yapamazsın. O zaman da bu kural listesi tamamen bir hiç olur. Unutma, kendin oldukça bir şeyler yapmak için kendinde güç bulabilirsin. Ne durumda olursan ol.

    2. Merak et
    Herşeyi, herkesi merak et. O kuş nasıl uçuyor, ben nasıl düşünüyorum, bu ekran nasıl çalışıyor… Bunlar senin kendini geliştirmen konusunda sonsuz enerjini sağlayacak ana kuraldır.

    3. içindeki çocuğu asla öldürme
    Çocuk meraklıdır, çocuk yaratıcıdır, çocuk masumdur. içindeki o çocuk doğduğundan beri hep içindedir ama günümüzde insanların çoğu onu dışlıyor. O çocuğu sev. Çünkü o aslında sensin. Ona sarıl, eğer ona sarılırsan o zaten sana bütün gücünü verecektir.

    4. Herşeyden ilham al
    Ama istisnasız herşeyden. Uçan kuştan, gördüğün hayvandan, bir desenden, okuduğun kitaptan, izlediğin filmdeki figüranın kaşından. Her şeyden ilham almaya çalış. Bu, senin hayal gücünü geliştirecektir.

    5. Kalıplarını kır
    “Ben Türk’üm Türk gibi davranmalıyım.”, “Şu dine inanıyorum, istesem de istemesem de inanmak zorundayım”, “O şu ırktan o yüzden ona böyle davranmalıyım” deme. Herkes insan, herkesin hisleri var. insanlara karşı davranışların sadece o insanın kişiliğine göre olsun. Onun etnik kökeni, dini önemli olmasın.

    6. Gökyüzü yoldaşın olsun
    Eğer kendini daralmış hissedersen gökyüzüne bak. Güneş’e, Ay’a elini uzat. Onları tutmaya çalış. Onlar senin yoldaşın olsun bırak. Güneşin ısısını çek içine. Bırak o sıcaklık dolaşsın vücudunda. Yağmur yağıyorsa kaçma yağmurdan. Bırak ritmini senin üstünde çalsın. Kendini yenilenmiş hissedeceksin emin ol.

    7. Meditasyon yap
    Burada kişisel gelişim pekekentliği yapmak istemiyorum ancak bu konuda ciddiyim. Zihnini temizlemek ve enerjini toplamak için inanılmaz anlardır. Meditasyonu nasıl pozisyonda ve nerede yaptığın önemli değil.

    8. Sen geçmişsin, geleceksin ve şimdisin.
    “Tanrı mıyım lan ben hahmınagyim” deme. Hepimizin içinde bir tanrı bulunur. Çünkü insanlar, imkansızları mümkün kılmak için vardır. Geçmişin sayesinde buradasın ve şimdi yapacakların geleceğini etkileyecek. Bunu unutma.

    9. Sevgiyi sev, nefretten nefret et
    Paradoks içeren bir cümle oldu biliyorum. Ama içinde kötü his besleme. Eğer kötü bir his biriktiğini anlarsan kısa bir meditasyona gir ve o kötü hissin tam tersi hissi ile kendini telkin et.

    10. Kendinden asla şüphe etme.
    Kendinden şüphe etmek sadece kendin için ayıracağın zamanı kendini daha da kötü hissetmek için harcamaktan başka hiç bir şey değildir. Hem zamanını ve enerjini çalar hem de yeni yapacağın şeyler konusunda sana bir blok etkisi yaratır.

    11. Dostların olsun.
    Dertlerini anlatabileceğin, dertlerini dinleyebileceğin, beraber bir şeyler yapabileceğin dostların olsun. Dertler onlar ile çekilince güzelleşir, anlam kazanır çünkü.

    12. Küfür et, Küfür et! KÜFÜR ET!
    Acı çekerken küfür etmenin acıyı pgibolojik olarak azalttığı bilimsel olarak da kanıtlanmış bir gerçek. Sinirini dışarıya vurmak yerine küfür et. Hem rahatlarsın hem de yaratıcı küfürler edinerek eğlenmiş olursun. Boğazından çıkan bir ses dalgasından da korkma ayrıca.

    13. Kendi kendine konuş.
    Ne kadar dostun olsa dahi en iyi dostun yine kendinsin. Kendini karşına al, dertleş. Şayet oldu da kimseye açıklamaman gereken üzüntülerin var, yine de rahatlatır.

    14. Bir şeyler üret. Yapamasan dahi üretmeye çalış.
    Üretmeye çalış. Kendini zorlama ama pratik edin. Böylece eğer yapmak zorunda kalırsan yapacağın iş gözünde büyümez. Önceden edindiğin pratik bilgi sayesinde hemen üreteceğin, üretmek istediğin şeyi üretirsin. Böylece hevesinde kaçmamış olur.

    15. Yaptığın her işte kendine ait bir şeyler ekle.
    Bu hem kendi tarzını yaratmak hem de yaptığın şeylerde eğlenmek için bir yoldur. Bir artısı da birisi yaptığın işe baktığında “bunu o yapmış her yerinden belli” diyebilsin. Kendi tarzını yaratmak, kendine özgü farklı bir insan olmak istiyorsan en iyi yöntem budur.

    16. Hislerinden nefret etme.
    Ne hissedersen hisset. Ne olursa olsun, hislerinden nefret etme. Asla. Hislerinden nefret etmek, kendinden nefret etmektir. Kendinden nefret eden bir insan asla kendisi olamaz.

    17. Teşekkür et.
    Neye inanıyorsan inan. istersen inanma. istersen kendine inan. Yine de teşekkür et. Teşekkür et ve hayatın sana verdikleri ile en iyisini yapacağına dair kendine, eğer iraden yoksa bir şeye söz ver.

    18. Nefes al.
    Ve dediklerimi yapmak için tabii ki de nefes almayı unutma…"
    ···
   tümünü göster