/i/Tespit

  1. 1.
    +40 -4
    Beyler özellikle büyük şehirlerdeki yoğun burger kinglere gittiyseniz(örn. taksimdeki yada ankara kızılaydaki) çalışanların ne kadar zor ortamda ve yoğun çalışmak zorunda kaldığını görmüşsünüzdür. küçücük alanda kasiyerler sürekli sipariş alır, arkada çalışanlar, sıcağın yağın kokunun içinde durmadan köfte-patates pişirip hamburger hazırlarlar. bu arada müşteri sipariş verilen alanda beklediği için arı bir baskı oluşur, müşteriler 1 dk fazla beklese oflar puflar kasiyerlere çatar.

    Bildiğim kadarıyla burger kinglerde bi sermayeden pay durumu falan da yoktur, yani günde 1000 hamburgerde satsalar, 100 hamburgerde satsalar aynı ücreti alırlar(bu konuda burger king de çalışan panpalar aydınlatırsa sevinirim).

    Yani diyeceğim, çalışanların bu şekilde çalışmak zorunda kaldığı hiç bir fastfood restoranına gidip bu pisliğe alet olmayalım. orda hamburger beklerken bu arkadaşları izlediğimde ben yoruluyorum ve üzülüyorum.

    Bizim türk usulü çalışan fastfoodçularımıza gidin bunun yerine, oturun masaya, garson gelsin alsın siparişinizi, yapılsın istediğiniz şey gelsin masanıza, üstüne ikram çayınızı da için, çıkarken kolonya döksünler elinize mis. 5-10 dakika daha uzun sürsün yemeğe ayırdığınız vakit ama insanların köle gibi çalışmak zorunda kalmasına alet olmayın. siparişinizi beklerken arkadaşlarınızla konuşun hem, acık sosyalleşin.

    edits:

    tespit 2:

    buralarda masraflardan kısmak için müşteri çalıştırılır!
    evet güzel kardeşlerim hemde para verilmeden.
    siz sipariş vermek için girersiniz kuyruğa, siparişinizi verir paranızı öder, yemeğinizi alana kadar da ayakta beklersiniz. sonra alıp tepsinizi masanıza zütürürsünüz. garsonluk yaptırırlar size siz hala ama börgırın tadı hiç bişeyde yoooq:( dersiniz.

    tespit 3:

    görüp görebileceğiniz en cimri mekanlar buralardır.
    2 tane yarak kafası kadar sos alma hakkınız vardır. 3. yü isterseniz parasını isterler. ulan zaten 15 lira bayılmışım yumruk kadar hamburgere, 1 sos daha versen batarsın dimi huur çocuğu.
    bunun yanında bizim gelenksel işletmelere bakalım, örneğin 5tl lik dürüm alırsın, masana ketçap mayonezi 500gramlık şişeleriyle koyarlar:)
    dolu bi turşu kavanozu seni bekler.
    12 liraya pide istesin, yanında salatası, acılı ezmesi vs. ikramları gelir.

    tespit 4:
    burger king, mc donalds vs. siz hiç sandalye gördünüz mü, çalışanların, kasiyerlerin oturabileceği?
    yada çalışanları 2 dk. otururken göreniniz var mı?
    ···
   tümünü göster