/i/Resimler

cheeseeee
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    -1
    o zaman özet geçiyorum. sigara içmedeki etkenleri ortalama içiciye uyarlarsak bunun çok küçük bi yüzdesi zevk, geri kalan yüzdesi alışkanlık, ortama uyum sağlama, kabul görme ve sigaranın zararlı olduğunu bilse bile sigara içmeyi kafasında güzel bir şeymiş gibi düşünme halinden kaynaklanıyor.
    burada bir ideolojiyi, bir ahlak durumunu falan genelliyor değiliz, sigara içen insan gayet tıbbi bir vakadır ve genellenmeye muhtaçtır. genelleme yapmak yanlış ya da doğru değil gerekli.
    insanlar kendi iradeleriyle kendilerine zarar veriyorlarsa bunun altında pgibolojik sebepler yatıyor demektir ve her ne kadar günümüzde sigara içmek bir hastalık olarak tanımlanmıyor olsa da bana göre sigara içen insan bir çeşit hastadır. destek görmesi ve sigara içişinin altında yatan etkenleri anlaması ve bunları ortadan kaldırmak üzere yardım alması gerekir.
    burada bu tartışmayı yaparken bile tıkır tıkır çalışan akciğerin bir gün fire verirse oalcakları düşünmek bile istemezsin, gelmiş burada sigarayı savunuyorsun. sigarayı savunma, içiyorsan iç ama savunma. bu en büyük mallıktır.
    ···
   tümünü göster