/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -3
    Şimdi ayetleri inceleyeyim. Bu yukardaki ayetler, Allah’ı daha önce hiç bilmeyen, tanımayan birine inmiş gibi gözüküyor mu? Daha ilk ayette ne demiş? “Rabbin“. O ilk ayet indiğinde kimdi muhafazid’in rabbi? Elbette ki bir puttu. Yukardaki yazılarda bunu defalarca ispatladık. itiraz eden yüz kere daha okusun üstteki yazıları. Demekki muhafazid bu dini bir putun adına kuruyor. Gördüğünüz gibi “rabbin” dendiği zaman, şaşırmıyor, bocalamıyor. “Benim rabbim yoktu ki” demiyor, “sen kimsin?” diye sormuyor.
    3 no’lu ayette ne diyor? “Senin Rabbin“. muhafazid buna da afallamıyor, “kim benim rabbim”\" demiyor, çünkü daha öncesinden de bir rabbi olduğunu biliyor. işin daha da önemlisi; bu ayetleri başkasına anlattığı zaman, yine hiçkimse afallamıyor, hiçkimse “kim bu Allah? kim bu rabb” demiyor. Çünkü muhafazid’in peygamberlik iddiasından önce de, bu Allah biliniyordu ve tapılıyordu. muhafazid’in yaptığı şey sadece; “hani o sizin ve benim taptığım Allah varya! işte o bana vahiy gönderdi”. demekten ibarettir. işte muhafazid bu yüzden Allah’ı tanıtmaya gerek duymuyor.
    Geçelim 9,10 no’lu ayetlere: (Tekrar belirtelim: bu Alak suresi Kuran’ın ilk suresidir). Ne diyor? “Sen, namaz kıldığında“. Bu ne demektir? Demekki muhafazid peygamber olmadan önce de namaz kılıyordu. Çünkü aksi halde Allah’a “namaz nedir?” diye sorması gerekirdi. Zaten sormasına ne hacet? Allah demiş zaten kendisine “Sen, namaz kıldığında” diye. Bu da o zamanki putperestlerin namaz kıldığını ispatlıyor. Namaz zaten bir putperest ibadetidir. (bkz: 1)
    11,12 Ne diyor? “takvayı (Allah’a karşı gelmekten sakınmayı) emrediyor” diyor. Yine hiçbir putperest şaşırmıyor, hiçbiri “Allah kim? demiyor. Hiçbir putperest “Hangi Allah’a karşı gelmekten sakınacağız?” demiyor. Çünkü hepsi Allah’ı zaten tanıdığı için ve bazıları da taptığı için bu soruları sormuyor. muhafazid de Allah’a sormuyor bunları.
    Ayet 18: Ne diyor? “Biz de zebânileri çağıracağız.” diyor. Yine hiçkimse “zebani nedir? Kim bunlar?” demiyor. Çünkü bu putperestler zebanileri de zaten biliyorlar. Zira dinlerinde mevcutdu.
    Ayet 19: “secde et” diyor. Yine hiçkimse “secde ne demektir?” diye sormuyor, muhafazid de Allah’a sormuyor. Çünkü onlar daha önce zaten namaz da kılıyorlardı, putperest dinlerinden dolayı.
    Alak suresini geçtik. Bu arada bir de şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Kuran’da sık sık “Allah’a ortak koşmaktan bahsedilir (şirk). Bu nasıl olabilir? Hem Allah’a inanıp, hem kuran’ı okuyup, hem Allah’a ortak koşmanın cezasının cehennem olduğunu bilip, hem de Allah’a hala ortak koşabilmek. Sizce bu mümkün müdür? Eğer mümkünse neden şu anda tek bir kişi bile “Evet Allah vardır ama tek tanrı o değildir” diyerek Allah’a ortak koşmaz? Evet bunu söyleyen tek bir kişi bile yoktur. Çünkü Kuran’a rağmen, o cehennem tehditlerine rağmen, bunu söyleyecek kadar akılsız tek bir insan bile olamaz. Nasıl ki şimdi olamıyorsa, o devirde olması hiç mümkün değildir. Fakat Kuran’ın anlatmasına göre varmış böyle insanlar. Bu da neyi gösterir?; Kuran’dan önce bazı putperestler hem Allah’a hemde diğer başka putlara tapıyorlarmış. Bu neyi ispatlar? Allah’ın islam öncesi putperestlerinin tanrısı olduğunu ispatlar.
    Peki Allah ile birlikte başka hangi putlara tapıyorlardı bu putperestler? Tabiki Allah’ın kızları Al-Lat, Uzza ve Menat’a tapıyorlardı.
    Putperestler islam öncesi, cennet ve cehennem kavrdıbına inanırlardı. Namaz kılarlardı. (bkz: 1) Tıpkı şimdiki müslümanlar gibi, hacca gitip, Allah’ın etrafında dönerek tavaf yaparlardı. Ayrıca da yine tıpkı şimdiki müslümanlar gibi şeytana da inanıp, hacda şeytan taşlarlardı. Tıpkı şimdiki gibi meleklerin ve cinlerin varlığına inanırlardı.
    Putperest dinler tabiki tek çeşit değildi. Çeşit çeşit putperest dinler vardı. islamcıların da belirttiği gibi, o dönemde zenginlerin evlerindekiler hariç 360 tane put vardı.
    Bütün bu yukarda saydığım, namaz, hac, şeytan taşlama, cennet, cehennem, cin, melek vs. gibi kavramların olup olmaması dine göre değişkendi, fakat bütün bu putperest dinler birbirlerinden esinlenmiş ve birbirlerinden alıntılar yapmıştır. Örneğin cehennem anlayışı da yine putperest dinlerden islama girmiştir. (bkz: 2) Ancak islama girmiştir derken, muhafazid’den sonra değil önce girmiştir.
    Bütün bunların yanında; Kuran Kabe’yi zaten Allah’ın evi olarak niteler. Kabe islamdan önce putperestlerin ibadet yeri olduğuna göre, bu da Allah’ın islam öncesi putperestlerinin putu olduğunun ayrı bir ispatıdır.
    Allah’ın en genç kızı Uzza:

    Diğer kızlarından biri Al-Lat:

    islam / Putperest mini sözlük:
    Allah : Kıble, Kıbele, Al-ilah, Al-Lah
    Kıble : Tanrıça Kıbele, Cybele, Allah.
    Cehennem: Hennom vadisi, Ge-Hennom
    Namaz : Namaz, Namaskara
    Melek : Melek, Molek

    bazı kaynaklar:
    http://www.bible.ca/islam/islam-moon-god.htm
    http://www.gutenberg.org/...16653/16653-h/16653-h.htm
    http://zombiescholar.blogspot.com/2007/01/
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster