/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +40
    Daha doğrusu forum mu deseydim acaba? öncelikle yazdığım uzun yazının özetlik bir yanı yok o yüzden bir kaç dakikanızı ayırıp okuyun.

    Bundan 5 yıl önce burası aslında keşfedilmiş bir yer değildi. Yada yepyeni bir oluşumda değildi. Sözlük adı vermeyim anladınız siz o malum sözlükteki kısıtlamalar nedeniyle özgür bir platform arayan yazarların aslında kaçtığı bir yer oldu inci sözlük.

    Birinci ve ikinci nesil yazarlar. oluşan bu özgür platformda sonuna kadar saçmalıyorlardı. Daha sonra ziyaretler yaparak platform adını duyurmuş oldu. aslında bu dönemde burada yazan insanların içerisinde üniversite hocaları dahi vardı. üçüncü nesil yazar alımı açıldığında o zamanın liseli yazarlarıda burayı keşfetmiş oldular. Bundan sonra "inci giber" mottosu aslında ayaklara düşmüş oldu. Öncesinde tabiki bizde çok kullandık. Hatta Rammstein konsere geldiğinde tırlarına sprey boyayla yazanda bizdik.

    ama zaman içerisinde sokaklarda öyle saçma olaylar yaşanmaya başlandı ki cevahir olayı bunun bir örneği, insanlar soğumaya başladı. insanlar yaş seviyesinin düşmesiyle beraber tek tekte bırakmaya başladı. Bende deşifre olup nickim değiştirilmedikten sonra sözlüğü bırakanlardan oldum. yeni nick alsamda yazmadım. ve maalesef o kemik kadro zaman içerisinde tamamen dağıldı. Farkındaysanız zaten o yazarlar bıraktından sonra ziyaretler yapılmadı. çünkü yapacak insan kalmadı. buraya gelip küfür etmeyi özgürlük sanmaya başladılar. normal çünkü bunu görüyorlardı yeni gelen arkadaşlarımız.

    Burayı insanlar bir sözlük olarak benimsedi. 4chan yada reddit olarak değil. burası bir sözlüktü ve kendine has yapısı olan bir sözlüktü. çakma bir platforma dönüştürüldü fakat tabiki yönetime saygı duyuyoruz. sonuçta bu işin ekmeğini yiyenler onlar ve belli bir popülasyon sağlanması lazım. Ve gitgide o özgürlük bitiyor onun yerine herkesin gireceği bir yer yapılmaya çalışılıyor yine saygı duyuyoruz.

    Tasarım ile alakası yok aslında bırakmanın. sözlük yapısı yani eski tasarım kaldırıldığında ben dahil olmak üzere birçok yazar bırakacak tekrar. Eski olup bırakmayanda mutlaka olacaktır tabiki.

    Bugün Olan biten üzerinden. "şu amk eski tasarım giderse gidicem diyen beyinsizlerin gitmesi için" tabirini kullanan bir admin var. Tabiki haklı ben veya birkaç kişinin bırakması ile sözlük bitmez. hatta yüzlerce kişi dahi bıraksa sözlük bitmez. ama yaş sınırı ve o eski mizah kalır mı orasına siz karar verin. Sırf entry girilsin diye incipuan gibi saçma sapan şeyler getirildi. çünkü işlemiyor usta eskisi gibi. ben önceden sol framede başlık kaybederdim. bu saatlerde yenile yaptığımda şimdi stop ediyor resmen.

    Çok değil sadece incisözlük adı içeren facebook sayfalarında yazan küçümenlere bakın. bugün internet cafede 10 kişi görüyorsam sözlüğe giren bunlar 13 yaş altı. "ehe hamıına goyim intiri girdim" diye çığlık atıyorlar.

    Lafın kısası. burayı bırakanlar tasarım için değil benliğini kaybettiği için bırakıyor. inciplatformu bırakan yazarlar olmasına rağmen tabiki devam eder ama yaş ortalaması ne olur tartışılır.
    ···
   tümünü göster