/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +11 -5
    söyleyeceğim. öncelikle ciddi bir şekilde konuşalım. şimdi kendimi anlatayım belli bi görüşüm yok yani tarafsız bi şekilde yazıcam. atatürk'e karşı bi sempatim olduğundan sürekli hakkında bilinmeyen şeyler araştırdım ettim belgeselleri izledim ve şuna dikkat ettim. şu çok dikkatimi çekti.
    beyler nedense sanki atatürk, cumhuriyet kurulana kadar bambaşka bi adam hatta cumhuriyet devam ediyor aradan bi 5-6 sene geçiyor hala kral adam vesselam falan fakat ne oluyorsa 1920lerin sonları , 1930ların başları civarları bişeyler oluyor biraz fikirleri değişiyor ve sanki değişik bir atatürk gibime geldi.
    misal bu mustafa kemal, daha halktan daha milliyetçi daha böyle yakın hissediyorum
    http://upload.wikimedia.o...ons/a/a1/Atat%C3%BCrk.jpg

    ama zaman ilerliyor
    http://www.megaoyun.net/i...mustafa-kemal-ataturk.jpg
    fikirleri sanki acayip bi yöne çekiliyor gibi. bu resimleri atmamın sebebi temsili olsun diye beyler yani kafanızda bu şekilde canlansın diye. fikirlerinin değişimi dış görünüşüne de yansımış ekseriyetle tabiki. yani nerde kalpak giyen adam, nerde şapka giyen adam mesela ? tabi bunu örnek olsun diye söyledim. yoksa arkasında çok sağlam fikir değişikliğinin oldugu aşikar. veya diğer bir örnek, bıyıkları. yani bunlar daha içten detaylar. neyse.
    peki ne oldu da ne yaşadı da fikirleri bu yönde değişti ? bunu çok merak ediyorum işte.
    ···
   tümünü göster