/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +25 -1
    hergün ortalama 200 kişinin öldürüldüğü, 3-5 patlamanın olduğu, 19.yy koşullarında yaşayan, özgürlüklerin zapturapt altına alındığı, insan hayatının zerre önem arzetmediği, ölülere kimliklerine göre muamele yapan insanların yaşadığı, türkiyeden örnek vereceksek; yerine göre öldürülen bir çocuğa idarece "terörist" yaftası yapıştırılıp, ailesi sokaklarda linç ettirilen, yuhalatılan bir bölgede gün içinde 50 kişinin katledilmesi sadece küçük bir istatistiki veridir, siyasi maliyetine göre önem arzeder (mesela reyhanlı saldırısı siyasal açıdan kime zarar verir, vereceği zarar nasıl minimize edilir önce buna bakılır, sonra konu üzerinde durulur). çünkü o coğrafyada (yani orta doğuda) öldürmek, katletmek, patlatmak vs olağan şeylerdir.

    lakin yaşam standartlarının zirvede olduğu, münferit, adi olaylar dışında neredeyse tüm ölümlerin hastalıktan ya da kazadan olduğu, medeniyetin taşıyıcısı durumunda olan, teknolojik gelişimin öncüsü olan, insan hayatının önemi anlaşılmış, hak ve özgürlüklerin olabildiğince tepede olduğu bir bölgede ise gün içinde 5-10 kişinin katledilmesi istatiğin dışındadır, olağan üstü bir durumdur, bilhassa o bölgede yaşayanlar için şok edici bir durumdur.

    ne yazık ki durum bu... algı bu... bu algıyı değiştirmek için önce orta doğu halklarının zihnini değiştirmesi, geliştirmsei gerek...
    ···
    1. 1.
      +3
      haklısın amk haklısın dıbınakoyumki haklısın
      ···
    2. 2.
      +2
      adam haklı beyler
      ···
    3. 3.
      +1
      Oo sözlükte kafası çalışan adam da varmış amk
      ···
    4. 4.
      0
      Ortadoğu halkının değişebilmesi için takım elbiseli teröristlerin elini ortadoğudan çekmesi gerek. Defolup giderlerse ortadoğu halkı kaderini kendi çizecektir ama kanla ama kalemle fakat kendisi olarak.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster