/i/Kitap

Kitap sever dostlarımızın buluştuğu alt incidir
Okuma ihtiyacı barut gibidir bir kere tutuşunca artık sönmez
Victor Hugo.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +29 -9
    Evet beyler, biraz once bir arkadasin basligina ras geldim. Cok iyi dusunmus valla, ama pek bilgisi tatmin edici degil. Su an meydan kavgasina felanda cagirmak icin yazmiyorum. Aslinda altina yazardimda kaybolup giderdi goremezdiniz, oyuzden buraya yaziyim dedim. Kitaplari okuyali 2 yildan fazla oldu, oyuzden kucuk errorler cikabilir, surc-i bilgi ettiysek affola.

    1. Aragorn ve Arwen akrabadir.
    Arwenle Aragorn kuzendir. Arwen bildiginiz gibi Elrond denilen half-elf amcamizin kizidir. Halfelfler olumsuz ve olumlu hayat arasinda secim yapabilirler. Elrond olumsuz yasami secip Ayrikvadinin Lordu olmustur. Ancak Elrond'un Elros adinda bir abisi var. Ve bu abimiz olumlu yasami secip krallarin soyuna katilmistir. Dolayisiyla Aragorn'un atalarindan biridir. Zaten Aragornun Ayrikvadi de o kadar yil yasamasinin sebebide budur.

    2. Legolas ve saclari.
    Filmde ne kadar yakismis olsada, bu bilgi kitapta verilmemistir. Ilginc olan Tolkienin Legolasin dis gorunusunden cok gecmisine onem vermistir. Yani Legolasin belli bir sac rengi yok. Ama babasi Thranduil gibi altin sacli olmasi cok muhtemeldir, kabul edilebilir.

    3. Thranduil filmdeki kadar serefsiz degil.
    Beyler Hobbiti izlediyseniz, Thranduili kotu karakter olarak bellemissinizdir ama aslinda oyle degil. Zamaninda, Saurondan once Dol Gulduru kontrol altinda tutuyordu ve tahmin edersinizki barisi boylelikle sagladi. Ama cuceler kürtluk yapıp sorun cıkarttılarö arazı kavgası olsun, gereksiz sebeplerden savaslar yuzunden. Dol Guldur ellerinden alindi ve Sauronun eline gecti.

    Devam edicem. Bu saatte dikilitas gibi yazmiyim, parca parca daha iyi sindirirsiniz.
    ···
   tümünü göster