/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    Bence okumamışsın hiçbir şey. Ordan burdan duymuşsun dandik yorumlar birleştirip bize hava atmaya çalışıyorsun.

    Tanrı, zaman ve mekanı yaratmıştır. Zaman ve mekan, yaratılma ve süreç sadece bu yaratılan evrende yaşayanlar için geçerlidir. Yani kendisi zaman ve mekanda oluşmuş değil, kendisi zaman ve mekanı yaratarak bu ölçüleri oluşturmuştur. Bu yüzden sen zaman ve mekan dışındaki hiçbir şeyin yaratılışını soramazsın.
    Bu bilgi bile çoğu zaman aklımızı karıştırıyorken kendi kendine sonuca ulaşmış gibi konuşup hava atmaya çalışma.

    Fazla zorlama, git birşeyler oku.
    ···
    1. 1.
      0
      Anlamadığın şeylere neden tanrı dediğini nasıl bu kadar emin konuşabildiğini bana bir açıklar mısın kardeşim
      ···
      1. 1.
        0
        Zatı'nı anlamıyorum fakat 1001 tane sıfatı var bunları anlayabiliyorum. Herşeyi görür, duyar yazıyor Kur'anda mesela bunları duyma fiilini görme fiilini yaparak anlıyorum. Zaten zat'ını anlayamayız anlasak Allah olmaz inkar etmiş oluruz. Allah'ın zatı mechuldur yani bilinmiyordur kardeşim. Ayrıca tanrı Allah'ın 1001 tane ismi arasında yok.
        ···
      2. 2.
        0
        Tanrı türkçe Allah arapçadır. Senin inandığın tanrının 1001 ismini bilmen bilmediğin ve anlamadığın şeylere tanrı dediğin gerçeğini değiştirmez
        ···
      3. 3.
        0
        kariyinamkcekme, Tanrı demekte hiçbir sakınca yok. "Allah" kelimesi Arapça, "Rab" kelimesi Farsça, "Tanrı" kelimesi Türkçedir.
        ···
      4. diğerleri 1
    2. 2.
      0
      Anlamayan sensin kardeş. O kadar ipucu, delil varken hâlâ yokluğunu savunuyorsunuz. Hâlâ milletin zırvaladığını söylüyorsunuz ama asıl siz zırvalıyorsunuz.
      ···
   tümünü göster