/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1
    Osmanli zamanindaki cehaletle devrim felan yapmamis hafiz. Bakarsan gecmise, ortaya cikip ben sizin liderinizim diyen herkesin pesine takilmis, desteklemis. Menderesin pesine takilmis, o asilinca helal olsun diye orduya sahip cikmis. Demirele kurtar bizi baba demis, darbe yapilip koltuktan inince bu sefer ordu cok yasa nidalari atmis. Bugun dexer var, o gidince de baskasi olacak. Cunku gelismis toplumda lidersizlik vs olmaz. Gelismis toplumun lideri hukuk ve demokrasidir. Bir hemsirenin gorevi ve yapmasi gerekenler ne kadar aciksa, bi basbakanin veya milletvekilinin yapmasi gerekenler de o kadar aciktir. Milletvekilligi bir meslektir. 21. yuzyilda lider pesinde kosup hala devrim vs gibi romantik dusuncelerle yasayanlardan bi gibim olmaz. Olsaydi kuzey korede olurdu dedigin, al liderse lider, itaatsa itaat. Bu millet yuzunu batiya donecek, sabredecek ve kurtulacak. Bunun alternatif yontemi yok, hersey denendi tarihte. Bu millet tarihi rehber olarak, hatalarindan ders cikarma araci olarak kullanacak, propaganda araci olarak gormeyecek ve kurtulacak. Yoksa boyle debelenmeye devam.
    ···
    1. 1.
      +1
      Ben baticiligin kotu bise oldugunu soylemem kurtulus modernlesmektedir bunu savunuyorum. Halkimizin pesindej gittigi yanlis adamlar cehaletimizden degil o liderlerin beceriksizligindendir. Almanyada hitler herseyin en basinda basarisiz olsa suc almanlarinmi olurdu? Bizim basarisizligimizin sorumlusu iktidardir. Gecmisdede basarisiz iktidarlar bizu kucuk dusurmustur. Bizim derdimiz surayi alalim surayi keselim degil. Topraklarimizda tam bagimsiz hür yaşayalım.
      ···
    2. 2.
      0
      Kismen hak veriyorum sana. Su konu haric, iyi toplumlar iyi liderler cikarir. Iyi toplum icin de sana basta soyledigim sartlar demokrasi, hukuk vs iyi olmali. Hitler'e gelince, eger o basarili olsaydi, bugun demokrasinin ve ozgurlugun merkezi avrupadan eser kalmazdi. Bu sadece avrupa icin degil, tum insanlik icin buyuk bir kayip olurdu.
      ···
    3. 3.
      +1
      Iyi toplumlar iyi lider çikarır, sonuna kadar haklisin kardeşim. Bizim milletimizin %50si cahil oldugu icin basimizdaki somurur, yaridan cogumuz hirsizlik yapiyoruz, her alanda, esnafimiz ogrenci gibme derdinde, emlakcimiz kiraci gibme derdinde, herkes birbirini gibme derdinde. E dogal olarak basimizdakide hirsiz oluyor.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster