/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +3
    bu konuda hem pratik birikime hem de epeyce bi teorik bilgiye sahibim. şuan türkiye içinde çalışma yürüden anarşist bir otonom gruba da üyeyim. (ismini bu çöplüğe yazmak istemiyorum) tee 2009 dan beri serkan malının ağzından düşürmediği bu ideoloji ve felsefe ergenlerinde ağzına sakız olmus durumda. bin etmektedir. ve bu durum cidden artık sinirimi bozuyo ama burda hem ergenlere hem faşist huur cocuklarına sövmektense bişeyler anlatmam daha mantıklı olcak diye düşündüm. evet birilerine anlatmıcaksan düşünmenin ne anlamı var? ya da birileri görmücekse polis taşlamanın atm parçalamanın ne amacı var?

    ilk olarak gibtiğimin kelime köklenine gelelim. anarşizm en basit tabirle yönetimsizlik, efendisizlik, otoritesizliği savunan akımdır. anarşi yse otoritesiz yaşam olayının düşüncesi değil akımı değil kendi halidir. asla kaos ve karmaşayla karıştırılmaz karıştıran ağır maldır. kaosu sevdiğimiz doğrudur çünkü efendilerin sarayları yancaksa sistem baştan çökertilcekse kaos kaçınılmazdır amaç kaosu değerlendirmektir. anarşizmin tanımı tam olarak budur. ama asla anarşistim diyen birilerini aynı göremezsiniz. bu taa 1. enternasyonel toplantslarından beri birsürü farklı anarşizm türleri çıkmıştir ortak noktalarıysa hepsinin otoritesizlik hiyerarşisizlik üzerine kurulu olmasıdır. bu anarşizm türlerini burada tek tek açıklıcam. türler ve alt türler olarak.
    toplumcu anarşizm (anarko komünizm, anarko kolektivzm)
    bireyci anarşizm (yaşamtarzı anarşizmi, ilkellcilik, stirner cılık, anarko kapitalizm)


    toplumcu anarşizm bir anarşist devrim yapmaktan bahsediyosa işte bunlardandır. idealindeki anarşist dünya için toplumsal ve kitlesel bi devrimi savunmaktadır. bu idealleri iki türlüdür.


    bunu hatmedin şimdi uzun yazmış diye söversiniz yazcam acıklamalarıda
    ···
   tümünü göster