/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -4
    Allah nerede? ‘ sorusuna verilecek her yanıt, gerçekte, Allah’ın yokluğunu şöyle kanıtlar: Bu soruya verilmesi gereken doğru yanıt: ‘ Allah göktedir. ‘ olmalıdır; Kuran’a, Tevrat’a ve incil’e göre. Ama inandıkları dini iyi bilmeyenler ile bazı uyanıklar bu soruya şu yanıtları vereceklerdir. ‘ Allah heryerdedir.’, ‘ Allah içimizdedir.’ ‘ Allah, O’nu andığın heryerdedir.’



    Ne yanıt verirlerse versinler sonuçta Allah’a bir yer, boyut, mekan, alan, sınır vermiş olacaklardır: Gökteyse, gökle sınırlı bir yere sahip olacaktır. insanın içindeyse, insanın içiyle sınırlı bir yere ve sınıra sahip olacaktır. Heryerde ise heryer ile yani her ‘yer’ yani yerin ve göğün her yeri ile sınırlı bir yere ve sınıra sahip olacaktır. yani hangi yanıt verilirse verilsin, Allah’a bir yer, bir sınır , bir mekan verilmiş olacaktır. Bu da, Allah’ın, ‘ O, sonsuz ve sınırsızdır, yeri, mekanı, boyutu yoktur.’ tanımı ile çelişecektir.

    Allah’ın varlığını kanıtlamak için binlerce kanıt savı olsa da gerçekte hiçbiri Allah’ın varlığını kanıtlayamıyor, kanıtlayamaz da. Şu ünlü, ‘ Herşeyi bir yaratan varsa, dünyayı da bir yaratan vardır.’ sözü, savı, önermesi bile kendi içinde çelişkiye düşmektedir çünkü ‘ Herşeyi bir yaratan varsa, Allah’ı yaratan nedir? ‘ sorusunu görmezlikten, duymazlıktan gelmeye tutsak etmektedir kendi kendisini. Kardeşim, bir soruyu soruyorsan, sonuna kadar soracaksın, keyfinin istediği yere kadar değil; bilimsellik budur.
    ···
   tümünü göster