/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +5
    lan o kadar sene üni oku, dil kas, bişeyler yapmaya çalış mezun ol sonra iş bulama amk. nasıl bi ülkeyiz arkadaş biz. okuldan mezun olduğumda kendimi avuttum dedim ki amk daha askerliğimi yapmadım tabi iş çıkmaz falan ama askerliği de yaptım geldim 3 aydır iş bulamıyorum.

    ilk olarak başvuru yaptım bikaç yere 3 gün sonra büyük bir otomobil firmasından aradılar. oha amk dedim bahta bak, fabrika gölcükte yazıyo internette. nasıl giderim falan diye düşündüm ama fabrika bağdatta olsa yine giderim amk, o derece. neyse istanbulda bi otele çağırdılar. gittim otele, millet civa gibi amk, takım elbiseler, canti tipler falan. ben at hırsızı amk sakal var, üstümde normal bi kazak altımda kot, mevzuyla alakam yok. soktular bi yere iq testi yapcaz dediler. la bi zoruma gitti amk. ses etmedim, girdik teste yarı anlar yarı anlamaz yaptım bişeyler. sonra gruplandırdılar, 5 kişilik ekipler, bi sorun söylediler işte şöyle oldu böyle oldu basın kötülüyo müşteri küfrediyo naparsınız bi sunum hazırlayın falan, la saçma salak bişeyler yaptım canti abilerle birlikte. sonra dediler tek yapacaksınız başka bir olay verdiler falan. lan sıkıldım amk dedim giberim vereceğiniz işi, anca tiyatro yapıyoruz, sanki güzel sanatlar fakültesine giricez de yetenek sınavı yapıyolar, zaten umudum da yok giberler dedim çıktım.

    lan sonra başka bi yere gittim huur çocuğu genç dinamik bekar adam arıyorum diyo, sonra da 7 sene tecrübeli diyo. la amın feryadı adam 23 yaşında üniden mezun olsa 7 sene de tecrübesi olsa 30 yaşında olur gib kırığı. bu ülkede 7 sene özel sektörde çalışıp 30 yaşında kaç tane dinamik adam gördün. benim özelde çalışan ne kadar arkadaşım varsa 2 senede adamların anasını gibtiler heriflerde işten eve gidecek enerji kalmadı, ne dinamizmi? işte tecrübesizsin dedi, bu hem avantaj hem dezavantaj dedi, ben bilmemne beyle konuşcam sonra sana dönüş yapcam dedi, tamam dedim ben bekliyorum görüşün bana da söylersiniz dedim. şimdi görüşmicem sen git ben seni ararım dedi, zaten biliyodum aramayacağını, aramadı da zütoğlanı.

    başka bir yere gittim adam yeni mezun mühendis arıyorum dedi. heh dedim tamam şimdi oldu bu iş. beyler herifin ofisim dediği yerde ayakta yürüyemiyosunuz tavan boyu 1,60 dan yüksek değildir. 40 metrekare yerde 5 adam birlikte çalışıyo (patron, muhasebeci, bi mühendis daha vardı, 2 tane de ne olduğunu çözemediğim adam) hepsi de sigara içiyo içeride göz gözü görmüyo, adam deseki akşamları kumar oynatıyorum burada başlarında duracaksın vardiya amiri olarak ona bile inanırdım. lan korkudan işi kabul edemedim ki en iyi parayı veren yer orasıydı, 1600 tl veriyodu.

    istanbulda bulamadım dedim çevre illere falan başvurayım adam bursadan aradı. diyo ki biz maaş olarak 1250 lira öneriyoruz. dedim "amk asgari ücret 900 küsür lira, ben ne gibime o zaman üni okumakla uğraştım işe girseydim 18 yaşında bari 7 senelik tecrübem olurdu." işte maaş skalamız şöyle böyle falan zaten küfür ettim diye herif otomatik olarak gibtiri çekti.

    mühendislikten umudu kestim beyler ikea da part time kasiyerlik ilanı vardı ona başvurdum. dedim ki bari yarım gün çalışayım elime üç beş kuruş para geçsin kalan yarım günde de iş ararım, gittim görüşmeye bitane sığır koymuşlar iş görüşmesi yapan diyo ki sen mühendissin ne işin var burada. ben senin geçtim üni diplomandan lise diplomandan bile şüpheliyim. lan zaten dellenmişim, çaresizlikten kasiyerlik işine bakıyorum dedim "seni giberim sen kim oluyosun da beni sorguluyosun züt hoşafı falan" attılar amk dışarıya, orası da elimde patladı.

    yahu nerede hata yapıyorum beyler, yardımcı olun lan bana. ben çözemedim amk, sıkıntı ne. ben mi malım, millet mi yavşak çözemedim. yol gösterin amk.
    ···
   tümünü göster