1. 1.
    +9 -4
    26 yaşında gittim askere. Liseden sonra üniversite okumak istemedim. çünkü zaten bir işim vardı. para da kazanmam gerekiyordu maddi durumum yüzünden. Bu yüzden geç gittim ya da gitmek zorunda kaldım diyelim.
    peki ben niye 15 ay yaptım o zaman?
    bunun ne okuduğun ile değil, neye hizmet ettiğin ile alakası var. oradaki insanların senin gibi okumuş veya kendini yetiştirebilmiş adamlara ihtiyacı var. emin ol er olarak gidersen, komutan olarak gittiğinden daha fazla yararın dokunur. askerlik sadece tv'de silah ile yapılması gereken bir görev olarak gösteriliyor ama uygulamada öyle değil. kaç kişinin askerde türkçe öğrendiğini biliyor musun? kaç kişinin askerde yemek, tuvalet, saygı terbiyesi aldığını biliyor musun? kaç kişinin abi ben deniz görmedim, nasıl bir şey anlatsana bana dediğini biliyor musun? gidince anlarsın demek istediğimi.
    tek tip askerlikte mantık hatası yoktur, askerliğin lanse edilişinde mantık hatası vardır. askerlik ülke savunması ile birlikte devletin hizmet zütüremediği ya da başarısız olduğu insanları ayağına çağırıp, eğittiği yerdir. bu eğitimin teorisini komutanlar ve prosedürler verir, pratiğini erler.
    neyse? uzattım galiba.
    özet : tek tip askerlik iyi oldu.
    ···
   tümünü göster