/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    aslında bu işin sonu senin inancını külliyen yalan çıkartır. sonunda 1 yaratıcı olduğuna nasıl emin olabiliyorsun ? o yaratıcını yaratan bir güç neden olmasın ? determinist yaklaşımla bakıyorsun olaylara ama seni yaratanın kendiliğinden var olduğunu kabul ediyorsun , bu saçma değil mi ? madem her şeyi tetikleyen bir güç var o zaman yaratıcıyı tetikleyen güç neydi ?

    ayrıca panpa bana ilginç gelen onlar değil , birinin denizi yarması , ayı ikiye bölmesi , ölüyü diriltmesi , ateşte yanmaması gibi şeyler bana ilginç geliyor.ve en ilginci de bunları iddia eden kaynaklar sadece dini kökenli. objektif bir tane kaynak yoktur ki yer yüzünde tarih xx.x.6xx bugün ay iki parça halinde doğdu desin.ya da hiç bir kaynakta ortadoğuda bir isa yaşamış , bu adam ölüyü diriltmiş sonra da çarmıha gerilmiş öldürülmüş demez , ya da mısır belgelerinde musanın denizi yardığı ramses'in o suda boğulduğunu falan bulamazsın.

    ben olaya nedensel açıdan baktığım için inanmıyorum , daha yaratılıştaki neden bile belli değil , ego mu ? şimdi bunu diyince yaratıcınıza hakaret sayarsınız ama bu evrenin yaratılması basbaya bir egodur , adil olduğunu iddia ettiğin yaratıcın -eğer bu düzen senin iddia ettiğin gibi kurulduysa- yarattığı ilk insan emrine uymadı diye ondan sonra 150 milyar tane daha insan yaratıp onları sınava sokma yoluna gitmiştir. bunun egodan başka açıklaması olabilir mi ? her zaman verdiğim bir örnek var , bir düzenek yapalım koyalım içine 1000 tane karıncayı , düzeneğin 2 farklı noktasına yol yapalım , biri yukarı eğimli biri aşağı eğimli olsun , aşağı eğimlinin ucuna asit koy , yukarı eğimlinin ucuna şeker koy -kokusunu alamayacağı şekilde- , ardından karıncaları bırak ve gidecekleri yolu izle.bir kısmı kolay yolu tercih edecek , yani aşağı doğru gidecek ve sonunda asite düşüp ölecek , bir kısmı zor yola girecek ve şekere ulaşacak. buraya kadar her şey güzel.ne anladım peki ben bu gibişten ? ne zevk aldım yani ? ee amaç neydi burada ? karıncalar öldü bir taraf ödül aldı bir taraf ceza çekti , peki ben bunun videosunu aldım youtube'ye koydum , hayvan hakları savunucuları gibmez mi anamı ? giberler. müslümanlar tatava yapmaz mı bana ? yaparlar.e yaradılışın bundan ne farkı var , yolların sonunda ne olduğunu bilmiyoruz , diyorlar ki cennet var 1500 sene önce yazılmış bir kitap var ortada , o kitaba inandığını iddia edenlerin rezil hali ortada , diyorlar ki buna inanırsan ödül var.ne bileyim amk belki korkunçlu çıkacak ? belki öteki tarafta yaratıcın 'lan dıbına kodumun salakları ben size akıl verdim , siz gittiniz bu deli saçmalarına inandınız sizin kafanızı gibeyim gidin ulan cehenneme' diyip zütünüze vuracak tekmeyi ne biliyorsunuz , ha sonunda güzel bir şey olduğu iddia edilen yol yokuş olan yol , harama bakma güzel olan herşeyden kaç günde 5 kere ibadet et cart curt bir ton şey sayabilirim sana , ama öteki yol tam yokuş aşağı , tam rahatlık , dünyanın bütün güzellikleri serbest , diyor ki istediğin taku ye sonunda sana cehennem var. benim yaptığım düzenekten ne farkı var bunun ? peki ben bu düzeneği kurduktan sonra 'lan ne adil adamım ben amk' diyebilir miyim ? mantıklı olur mu panpa sen söyle ?

    ben bunları düşündüğümden diyorum. mekke ile çin arası saat farkı 5 saat , yani %70 ihtimalle mekke'de ay varken çin'de de ay vardı. iran tam tepesinde , e bizans vardı eski anadolu topraklarında , e iran ve bizans da o ayın bölündüğü saatlerde karanlıktaydı. deniyor ki ayın bölündüğünü herkes gördü. peki birader tarihte 1 kere gerçekleşmiş bir olayı kimse not etmez mi , kimse çizmez mi duvarlara falan ? çizmemiş işte panpa objektif tek bir kaynakta dahi böyle bir bilgi yok , o yüzden ben bu olayın gerçekleştiğine inanmam.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster