/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
  1. 1.
    +1
    okulun uzamasının sebebi öğrencinin gerizekalı olmasıdır. hocalar size durup dururken takmaz. koridorda külhanbeyi gibi dolaşıp, hocalara laf söyler saygısızlık yaparsanız belanızı giberler, ben de sonuna kadar arkalarında dururum.
    edit: ulan harçlar kalkamdan önce mühendislik harçları 500 liraydı zaten. 3 sene sonra 800 lira olmuş beyefendi çok diyor.
    ···
    1. 1.
      0
      ben 2. öğretim müh okuyorum harçlar kalkmadan önce 800 liraydı harçlar kalktıktan sonra 1000lirayı geçti tepki görünce 800e geri çektiler. herkes üniversiteyi eşit şartlarda okumuyor özellikle ailesinden ayrı farklı bir şehirde ise üniversiteye başladıktan sonra çoğu kişi 2. yılında ancak bir düzene girebilmiş oluyor. bu durumun içinde bulunanlar ve yaşayanlar iyi anlar. öyle uzaktan fikir sallama orası meslek lisesi değil kimse de hocalara artistlik yapmıyor. benden aa ile geçilmez veya benden yükseltmeye ders alırsan kalırsın diyen hocalar gördüm. eğer 2. öğretim bir mühendislik okuyorsan tüm derslere gitmen lazım geçebilmek için(garantisi de yok) ve tüm sosyal hayatın ev-okul arasında olmak zorunda. ayrıca 500 liradan 800 liraya çıkan harç sana çok gelmiyorsa senin yaşadığın evreni gibeyim sen hangi memlekette yaşıyosun?
      ···
   tümünü göster