/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    0
    ne alakası var lan aynı şey mi? birinde doktor diyorsun diğerinde yemek, birinde 1. Dünya Savaşınin içindesin, her anlamda ülkenin daha da sıkıştığı dönem, sen tarihi böyle yorumluyorsan tüküreyim senin aklına, tarihteki altın kural, "her olay olduğu dönem dikkate alınarak yorumlanır. " Cahil cühela konuşma amk
    ···
    1. 1.
      0
      lan dıbına soktuğum ben sanki 2 yy önceki dönemden mi örnek veriyorum aynı zaman dilimi amk parasızlıktan egedeki antik eski yunan kalıntılarını almanlara satmışız yine 1870lerde kıbrıs ingiliz yönetimi altına bırakılmış tek mermi sıkmadan abdülhamit tarafından. gel gelelim bankalarımız 1880de hacz edilmiş dıbına koyim açlıktan geberiyoruz atatürkün bile kardeşlerinin çoğu sıtmadan ölmüş o dönem hastalık almış başını gidiyor dünya savaşı çıkıyor askerlerinin karınlarını doyuramıyorsun harpte nüfusunun yarısı sakat kalmış cumhuriyet kurulduğunda ise ortalık yetim ve öksüz çocuktan geçilmiyor bütün nitelikli insanlarını savaşta kaybetmişsin cehpede 12-15 yaşındaki çocuklarla ülke savunmuşsun nüfusun yarısı sıtmalı gelmiş 337 doktor olmasını garipsiyorsun sen ne beyinsiz bi huur çocuğusun amk aç iki kitap oku pekekent
      ···
    2. 2.
      0
      1- Küfretmeden konuşmayı dene bi kevaşe, burada bi konu konuşuyoruz sadece senin küfürlerini okuyoruz.
      2- Abdülhamid döneminde Kıbrıs ingilizlere bırakılmıştır, çünkü ingilizler Akdenizde kendi sömürgelerine giden yolda bir karakol istemişlerdir, bunun sonucunda üs kurmak amacıyla Kıbrıs için teklif zütürmüşlerdir, lakin anlaşma şartlarının çok ağır olduğunu idrak edemeyen Sadık Paşa, ingilizlerin anlaşmasına destek vererek imzalayacak hadde gelmiştir, yaptığından dolayı görevinden azledilerek yerine Rüştü Paşa getirilmiştir, ingilizler Osmanlının verdiği sözü (Sadık Paşa tarafından verilen sözü) tutmasını istemiştir, Rüştü Paşa da geri çevirmesine rağmen diplomatik bi alanda başarı sağlayamayarak yerine Saffet Paşa getirilmiştir, ingilizler Anlaşmanın sağlanamamasından dolayı tehditler savurmuşlardır, artık çıkış yolu olmayan 2. Abdülhamid, ingilizlerden alamayacağını bilmesine rağmen kendilerini koruma ve günü geldiğinde adayı iade edeceklerine dair belge imzalanarak adayı vermiştir. Sen buraya kadar bile yarım yamalak biliyorsun amk çocuğu işin arkasına hiç bakmıyorsun hala dediğim gibi cahil cühela dönemi algılamadan bakıyorsun. Gelelim olayın öte tarafına, Osmanlı tam bunlar yaşanırken Doğu'da Batum için Ruslarla savaşılıyordu, buraya daha çok önem veriliyordu çünkü bir yanda bir adadan olmak vardı diğer yanda Anadoludan olmak, Ruslar, Osmanlının ingilizlerle yaptığı savunma antlaşmasını öğrendikten sonra Ruslar durduruldu. Rusların Batumdan çıktığı gün adayı iade edeceklerine dair anlaşma imzalayan ingilizler tabiki binlik yaparak vermediler.
      2- Abdülhamid senin zekanla kavrayamayacağın kadar büyük bir manevra padişahıydı, Osmanlının gerçek anlamda son hükümdüraydı.
      Hı bu arada Duyun-u Umumiye(senin ifade etmeye çalışıp da ifade edemediğin yer) borçlarının bir kısmını bizzat kendisinin gençlik yıllarında borsacılıktan kazandığı paranın bir kısmıyla kapatmaya çalışmıştır.
      (Bilgiler: Abdülhamidin Kurtlarla Dans ve Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han kitaplarından alınmıştır, sana da tavsiye ederim okudum artisliğini yapacağına aç da cidden oku.)
      Bu arada kardeş büyük dedem Çanakkalede şehit olmuş bir tıbbiye öğrencisiydi, ben sana o dönemlerle ilgili sadece doktor sayısı çok düşük geldi inandırıcı değil dedim sen kaşındın.
      Açtığı okullar arasında tıbbiye mektebi de var bilmem gördün mü, pek çok ıslahatta bulunmaya çalışmıştır kendsi tahttan indirilene kadar da 9.147 modern ilkokul 650 rüşdiye, 109 idadi açmıştır.
      "Dünyanın son hükümdarı, son evrensel imparator 2.Abdülhamid Han'dır." ilber Ortaylı.
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster