/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3 -2
    lan adama laf edicekseniz bir araştırma yapın adam ölmeden öncede bu iftira atıldı
    Gençliğine ait bir fotoğrafındaki saçlarını tarayış biçiminden dolayı Adolf Hitler'e özendiği iddiasında bulunan kimselere yanıt olarak şunları yazmıştır:

    « "... Hamit Şevket bunları biliyor mu? Bilmiyorsa benim Hitlerizme tabi bir adam olduğuma nereden hükmeder? Saçlarım benzermiş... Bu ahmakça iddia yıllardan beri birçok budalalar tarafından aleyhimde delil gibi kullanıldı. Hatta evimde Hitler'in resminin asılı olduğu bile söylendi. Ben, dışardan gelmiş hiçbir fikri kabul etmeğe tenezzül etmiyecek kadar milli gurur ve şuura sahip olduğumu, içtimai mezhebimin Türkçülük olduğunu vaktiyle yazarak ilan ettim. Daha ne yapabilirim? Saçım Hitlerinkine benziyormuş diye beni Hitlerci sanacak kadar budalalık gösteren binlerce, belki onbinlerce zavallıya ayrı ayrı mektup yazamam ya... Hamit Şevket asla unutmasın ki bu vatana bağlılıkta kendisini benimle bir tutamaz. Çünkü ondan fazla olarak ben bu toprağa ecdadımın kanı ve hatırasıyla bağlıyım.” »

    edit: Okumayacaksınız bile ama neyse
    ···
    1. 1.
      -3
      adam tabii ki böyle diyecek dıbınakoyim, hitler sempatizanıyım dese türkçü ideolojisiyle çelişir.

      kısaca tribünlere oynayan bir ergen bu adam, yukarıdaki açıklamasında da yine tribünlere oynamış, ama yemezler.
      ···
      1. 1.
        +1
        Lan adam herşeyin türk olanını savunuyor bare adama düşmansın adamın bir kitapını okudun mu misal olarak ben Marx dan nefret ederim ama adamın Das kapitali ve komünist parti manifestosunu okudum
        ···
   tümünü göster