/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    @3.2.3 panpam ben olaya emeğin karşılığı olarak bakmıyorum. cennetin mantığı bana tuhaf geliyor. dinde zaten yapılanlar allah rızası için yapılmıyor mu? yani karşılık beklemeden bir nevi. işin içine faydacılık girmemesi gerekmiyor mu? cennetle cehennem biraz bu işin mantığını bozuyor. yani inanmak sanki cennete girmek için oluyor basitleşiyor. anlamı kalmıyor.
    ···
    1. 1.
      0
      la işin mantığı zaten burada. sınav denen durum. dünya da insanlar için zevk veren unsurlar var ve bazıları yasaklanmış. bu yasaklara uyarsan diğer dünya da ödülünü alacağın anlatılıyor. mesele sadece inanmak veya inanmamak değil. bu adam bunca yıl burada alkol içmemiş mesela. diğer adam her akşam zütürüyor ne varsa. nasıl bunların aynı derecede allah'ın huzurunda bulunmasını isteyebiliyorsun?
      ···
      1. 1.
        0
        yav panpa sen olaya karşılığını alma mantığıyla bakıyorsun eyvallah haklısın. ama bir de şu yönü düşün. allahın bize inanmamız için bişeyler vaad etmesi çok insani bi hareket gibime geliyor. mesela birine bi iş yaptıracan ona dersinki işin karşılığında sana şu kadar para verecem. bu şekilde işini görürsün. din gibi halis inanca dayalı bi konuda bile işler böyle mi yürümeli sence? ayrıca bu biraz faydacılığı da beraberinde getiriyor. adam cennete gitmek için inanır yahu. cenneti tek hedef haline getirir bu yüzden namaz kılar içki içmez. sence bu inancın karşılık beklemeden yapılması durumunu bozmaz mı?
        ···
      2. 2.
        0
        bozmaz cennet tek seviyeden oluşmaz zaten. safi olarak inan adam en üst mertebede bulunur. sınava tabi tutulanlar insan la zaten. niye insani olmasın? ne olması lazım sen bana anlat ben oradan bir şeyler anlatmaya çalışayım.
        ···
   tümünü göster