/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +33 -3
    eski bir yazıdır, eğlencelidir vs.

    Aşağıdaki tanımları bilip, uyarılara uyduğunuz takdirde is yerinde tuvalet kullanımı dert olmaktan çıkacaktır.

    1. Polat (ya da Fırat)
    Polat ya da Fırat, genellikle ayakta işerken çisi zorlayayım derken kaçan küçük çaplı osuruklardır. Çok sık karsımıza çıkan bu durumda çıkan "Polat" ya da " Fırat " sesinden sonra yapılacak en iyi şey hiç bir şey olmamış gibi yapmaktır. Kesinlikle yanınızda işeyen kişi ile ne kadar samimi olursanız olun, bir Polat tan sonra bu konuda saka falan yapmaya kalkmayın. Bu her iki
    tarafı da rahatsız eder.

    2. Yusufffff
    Yusuf, Polat in tersine, sessiz, sinsi bir osuruktur. Fakat osuruk
    konusundaki ilk kuralı unutmamak lazımdır:" Sesin şiddeti ile kokunun şiddeti ters orantılıdır". Bu bakımdan, bir Yusufffff durumu ile karsılaştığınızda kısa sure sonra herkes durumu anlayacaktır. Bazen bir Yusuf bir Polat ya da Firaktan çok daha utanç verici olabilir. Tüm osuruklarda olduğu gibi kesinkes fark etmemis gibi yapın. En büyük hata"Off çok kotu kokmuş, kim yaptı bunu yaa" gibi sucu başkasına atmaya çalışmaktır. Bu hem ortamdakileri rahatsız eder, hem de şüpheyi sizin üstünüze çeker. Sunu bilin ki, Yusuf durumlarında yüzde doksan oranla suçlu kişi ilk konuşan ya da şikâyet edendir. Bu tuzağa düşmeyin. Karsınızdaki bir kişiye belli belirsiz anlamlı bir bakış, ustaca yapıldığında şüpheyi onun üstüne çekebilir. Ama en güvenli yol hiç bir şey yokmuş gibi yapmaktır.

    3. Katotopark
    Katotopark olayı, basınıza gelebilecek en kotu osuruk durumlarından biridir. Çünkü bu durum yukarıda bahsedilen kurala istisna olarak hem gurultulu, hem de Yusuf kadar olmasa da oldukça kokuludur. Aksamdan kalma ya da ishalin yan etkisi olan Kat otopark in tek iyi yani, çok uç durumlar dışında genelde sıçarken olmasıdır. Yani o korkunç "KATOTOPARK" sesi duyulduğunda kabinde kimin olduğunu dışarıdakiler ilk anda bilmeyecektir. Bir Katotopark olayında, ilk yapılması gereken
    şey sakin olmaktır. Kesinlikle kat otopark gerçekleştiği anda tuvalette
    bulunan herkes gidene kadar kabinden çıkmayın. Çok hastaymış gibi inlercesine sesler çıkararak katotoparki hakli göstermeye çalışmak çok yaygın bir hatadır. Bunu yapmayın. Çevredekiler inlemenizden sesinizi tanıyabilir. Herkes gidene kadar bekleyin, aksama kadar sürse bile. Bu beklemede size en büyük zorluğu bir "Gazi " çıkaracaktır.

    4. Gazi
    Gazi diye, sanki bu sıçış olayına yıllarını vermiş, bu yolda büyük
    fedakârlıklar yapmış gibi mağrur şekilde sıçan kişilere denir. Bu gibi
    kişiler, tuvaletten büyük zevk alır ve en az yarım saat kalırlar. Çoğu
    gazi tuvalete gazete ve dergi ile girer ve karsılaştığı herkesle sohbet
    ederek, defalarca ellerini yıkayarak ve sac düzelterek tuvaletteki
    sureyi uzatmaya çalışır. Bu gibileri iyice tanıyıp onlarla ayni anda
    tuvalette olmaktan ne pahasına olursa olsun kaçınmak gerekir. Yoksa olası bir katotopark durumunda ne olacagi belli olmaz. Gazilere karsı sizin gibi düşünen meslektaşlarınızla birlesin. Gazileri tanıyıp, gazisiz tuvaletleri bulmak için işbirliği yapın.

    5. Sığınak
    Sığınak, genelde çok az kişinin gittiği tuvaletlerdir. Binadaki bos
    bir kat, genelde bayanların çalıştığı bir büro, sığınak bulabileceğiniz
    yerlerdir. Bir sığınakta her zaman huzur ve güven içinde sıçabilirsiniz. Gaziler genelde sığınaktan uzak dururlar çünkü onlar için tuvalet sosyal bir kaynaşma yeridir.

    6. Yoldaş
    Yan yana iki kabinde sıçmak durumda kalan iki kişiye denir. Bir yoldaş durucudan ne pahasına olursa olsun kaçının. Gene de bir yoldaş varsa yanınızda, tuvaletten çıkış anini çok dikkatli ayarlamanız gerekir. Eğer yoldasınız bir gaziyse sizinle sohbet ederek kendini belli edecektir. Bu, bütün tuvalet kültüründe karsilasabileceginiz en utanç verici bir durumdur. Türkçe bilmiyormuş ya da sağırmış gibi yapın. Ya da sesinizi değiştirerek çok kısa cevaplar verin ve ne olursa olsun hemen kaçın oradan. Yanınızdakinin gazi olduğunu anlamanın bir yolu da gazete
    ya da dergi hışırtısı gelip gelmediğine dikkat etmektir. Geliyorsa gazi sizle sohbet etmeye başlayamadan hemen kaçın. Eğer yoldasınız bir gazi değilse sizin kadar rahatsızdır durumdan. Bu durumda basınıza gelebilecek en kotu şey ayni anda çıkıp karsılaşmaktır. Çıkacağınız ani yoldaşa belli edin, gurultulu bir şekilde toparlanın ve sifonu çekin. Göreceksiniz yoldasınız siz gitmeden çıkmayacaktır.

    7.Öksürük
    Bazen bulunduğunuz kabine girmeye çalışan olabilir. Sahte bir öksürük ile onları kovun. Sahte öksürük bundan çok daha farklı islere de yarayabilir (bkz Bomba)

    8. Bomba
    Buyuk, top seklinde bir dışkıya denir. Bunun en büyük dezavantajı suya düşünce çok ses çıkarmasıdır. Eğer tuvaletten çıktığınızda size anlamlı bakan yüzler görmek istemiyorsanız, bombanın düşüş anini bir öksürük ile gizlenmiş edin. Burada çok ince bir nokta vardır. Bombayı ya da Polat’ı kamufle edebilse de, hiç bir öksürük bir kat otopark i kamufle edemez. Etse bile bunun sahte bir öksürük olduğu hemen anlaşılır. Öksürüğü kat otopark durumlarında ne olursa olsun kullanmayın. (bkz sifon)

    9. Kütük
    Kütük Bombanın tersine tek parçalık ince uzun bir dışkıya denir. Kutumun avantajı, suya düşme sesi çıkarmamaktır. Dezavantajı ise uzun sure havada kalıp ortamı fena halde kokutmasıdır. Kütük un geldiğini anladığınızda kikinizi mümkün olduğu kadar aşağıya bastırarak suya yakınlaşmaya veucus suresini minimize etmeye calisin. Gene de koku çok fazlaysa, herkes gidene kadar
    yerinizden çıkmayın.

    10. Sifon
    Önemsiz bir sağlık bilgisi ayrıntısı gibi görünen sifon sizi bazen en zor durumlardan kurtarabilir. Örneğin bir kat otopark i gizlenmiş etmenin tek yolu sifonu tam zamanında çekmektir. Ama bu göründüğünden çok daha zordurcunku kat otopark genellikle apansız gelir. Ayrıca bir yoldaş durucuda sifonu yerli yersiz çekmek, yoldaşlar arasındaki sessiz güveni sarsabilir. Bu uyarılara uymanızı tavsiye ederim.
    ···
   tümünü göster