/i/Devlet

  1. 1.
    +23 -11
    yarın bi gün savaş çıktığında seferberlik düzenlendiğinde onlar asker eğitmekle uğraşırken biz zütlerinde bitivericektik.bir düşün ki ülkede 25 yaşından büyük olupda silah nasıl tutulur nasıl sıkılır nasıl temizlenir savaşta nereye gidilir nasıl yürünür nasıl koşulur nasıl sürünülür nasıl hayatta kalınır nasıl pusu atılır pusuya nasıl cevap verir...

    örnekler çok.25 yaşından büyük olupda kelimenin tam anlamıyla savaşmayı bilmeyen, olağanüstü hal durumunda ordunun kendine verebileceği her türlü teçhizatı silahından telsizine kadar kullanmasını bilmeyen bir allahın kulu yok.

    ayrıca, bugüne kadar herkes yaptı.sen bugün onlara borçlusun. terör yılında olmasak bile borcunu ödeyeceksin. borcunu ödemeyen namussuzdur.

    peki şimdi nasıl?o yumuşak zütlü avrupa ülkelerinden farkımız yok. hani tek tuşla savaş bitirirler diyorlar ya.yalan.bu devirde asla atom bombası vb. bişey kullanılamaz. kesinlikle.bunu iki saat anlatacak değilim ister al ister alma.ama şunu aklından çıkarma kullanılamaz. önemli olan o teçhizat,ve o teçhizatı kullanıcak züte sahip asker. eskiden en azından amerikaya karşı bile bi şansımız vardı. şimdi en ufak bi durum olsa tutsalar kolundan askere alsalar senin gibi yumuşak zütlü askerlik yapmayı işten sanan dolayısıyla türk olmayan bir muallakyi, yanıma gelip knk bu nrden ateş ediyo yha .s.s diyeceksin. diyeceksiniz.evet şimdi hiç şansımız yok işte. evet şimdi tek tuşla savaş bitirirler işte. evet şimdi bağımsızlığımızı tamamen kaybettik, şimdi her denene boyun eğmek zorundayız ve şimdi sisteme köle olarak çalışacaksın işte. sonlara doğru anlayacağın dilden konuştum.90 larda en azından bi şerefimiz, başkaldırma ihtimalimiz vardı. şimdi sen ve senin seçtiğin gibi yumuşaklar yüzünden kime köppek gibi hizmet edecez belli değil.bu saadece bu işin senin anlayacağın kısmı. bunun daha milli duyguları var, askeri ve yönetim stratejileri var varda var. hangi yılda olursan ol yarısı erkek olsa bunların %5 i fazla küçük yada büyük olsa ülkende 40 milyon savaşmayı tamamen bilen asker ne demek haberin varmı senin?

    artık yok.
    ···
    1. 1.
      +2 -3
      Kardesim bu dediklarinde haklisin ama yil olmus 2015 artik silahlarla ne bileyim süngülerle savas zamani bitti artik bunlarin diplomatik yollarla halledilmesi lazim bizim ustumuze dusen ise basimiza saglam adam secmek
      Bu arada bende bedelliye karsiyim
      ···
    2. 2.
      +5 -1
      birader haklısında avrupa sürekli ortadoğuyu oyalamak için terör örgütü çıkarıyor.sen onla başedecek züte sahip olmayıncada gelip seni kurtarıyor ama karşılığındada domalmanı istiyor. anlatabildimmi?
      ···
    3. 3.
      0
      bende turkcuyum zaten
      ···
    4. 4.
      +4 -1
      bu amın oğlu sanki savaş gazisi dıbına kodumun salağı askerde 2 süründürmüşler bin savaş çıksa rambo olacak sanıyo yukardan uçak nokta atışı yaptımı nereye sürünüceksin amın oğlu rpg ler kafana kafana patladımı ne tak yiyceksin neymiş pusuya karşı ne yapacağını biliyormuş madem tsk bu kadar iyi eğitiyor 1980 lerden beri neden pkk ya pusu yoluyla şehit veriyoruz amk malı şimdi anadolu çomarı fakir ülkücü ayağına takılma askerlikte tamam silah kullanmayı öğreniyorsun burası tamam ama komutana 15 ay boyunca çay zütürerekde adam olunmuyor kardeşim.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster