/i/Kurmancî

Tû bi kurmancî dizanî?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +9 -2
    Dün akşam kadıköy iskelesinin ordan metroya binmek üzereydim. Metroya binmeden önce telefonla konuşmam gerekiyordu. yaktım bi sigara volta atarak çevirdim numarayı aynı şekil sallana sallana kızla konuşuyorum.

    çok geçmeden arkadan bi eleman şşştt aloo huoop bi sigara atsana şşşt lan gibisinden kelimeler tükürmeye başladı. o kadar seri tekrarlıyordu ki sinirlenmiştim. arkamı döndüm midyeci bir heval. telefonla konuştuğumu görmesine rağmen kaş gözle ima ettim.

    ben telefonla konuşmaya devam ederken aynı şekilde seri seri tekrarladığı kelimelerin arasına dallama lafını ekleyince öfkeden çılgına dönmüştüm. arkamı döndüm Telefonla konuşuyoruz görmüyomusun YARRRAAAAM diyerek kükredim bine. acayip sinirlenmiştim. kıza da baya ayıp olmuştu. seni sonra ararım diyerek kapattım telefonu.

    koşar adım yaklaştım midye tezgahına. yuvarlak tezgahı sımsıkı iki elimele kavradım ve kafamı iyice yüzüne yaklaştırdım. 1.50 falandı vitaminsiz bin. Öfke doluydum beyler gibip atıcaktım onu orada.

    Bana bak zütüne gibtiğim benim asabımı bozma midyelerini denizden toplarsın dedim dişlerimi sıkarak. öyle öfkeliydim ki ağzımdan tükürük saçıyodum hevalin suratına şelale gibi. elim ayağım titriyodu beyler o derece. Önce bu tezgahı denize boşaltırım sonra üstüne seni koyar seni de fırlatırım dedim.

    beti benzi atmıştı züteleğin. elimi cebime attım bir dal çektim paketten. ellerim sinirden tir tir titriyor. çekinerek elini uzattı. ben de sigarayı avcumda parçalayarak eline bıraktım. yoluma devam ettim.

    bunu yazıyor olmamın sebebi son zamanlarda büyük şehirlerimizde malum ırk, çingeneler, suriyeliler, şoparlar ve bilimum gundilerin azıtmış olduğu gerçeği. bu hafta benim uğradığım 3. taciz oluyor.

    hayır ben bunu parçalasaydım bazı çevreler bu olayı, Faşistler midyecinin emeğine saldırdı gibisinden dramatize edicekti. eminim bugün twitterda orda burda görürdünüz mazlum edebiyatını. ve yine eminimki BKnin dövdüğü çocuk olayı da buna benzerdir. Çünkü geçenlerde bi çingene çocuk masadan sigara pakedimi kapıp kaçmıştı. ya cep telefonum olsaydı?

    sen millete sarkıntılık yap rahatsız et dayağı yiyince oooo faşizm. Ne güzel lan. Vallahi tebrik ediyorum bulmuşsunuz yolunuzu.

    Olay bu beyler okursanız sevinirim.
    ···
   tümünü göster