1. 1.
    0
    genel olarak doğru yaklaşmışsın olaya ama , kimse şapka takmadığı için bombalanmadı asılmadı , bunu öğrendiğin kaynakları ve amaçlarını iyi kontrol et.

    cumhuriyete ve özellikle laikliğe tehdit oluşturabilecek haraketler demokratik olmayan yollarla susturulmuştur evet , ama olay şapka taktın takmadın değil bunu sen de adın gibi biliyorsun.

    artı olarak atatürk diktatörçe bir yönetim sergilemiştir ama aynı zamanda çok partili sisteme geçiş denemelerini bizzat desteklemiştir , sende biliyorsun ki halk demokratik yönetimi kaldırabilecek seviye de olsa atatürk diktatör olmazdı.

    velhasılıkelam genç cumhuriyet uğruna hakkına tecavüz edilenlerin ,atatürkün çalım attığı diğer milli mücadele kahramanlarının gönlünün alınmasını , itibarlarının iadesini desteklerim , tabi cumhuriyetin ve ne kadar tam doğru şekilde uygulayamasakta laikliğin kazanımlarına zarar gelmemesi koşulu ile.
    ···
    1. 1.
      0
      bombalandı. sadece sana anlatılmadı.
      hatta türküsü bile var: atma hamidiye atma şapka da takacağuk vergi da vereceğuk
      (hamidiye geminin adı)
      ···
    2. 2.
      0
      bombalanmadı demiyorum , bombalandı ama olay şapka değildi kardeşim. tartışılcaksa adam akıllı tartışalım şu meseleleri , akıl var mantık var en zalim diktatör bile yapmaz böyle bir angutluk ;)
      ···
   tümünü göster