/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
http://blog.myletsadopt.c...that-crawled-out-of-hell/
  1. 1.
    0
    Beyler linkteki köpeğin başından geçenleri ve sonrasını anlatan yazıyı Türkçe'ye çevirdim. Köpeğin ne halden, ne hale geldiğini videolar ve fotoğraflarla görünce gözleriniz dolacak.

    Linkteki yazı:

    Lütfen cehennemden sürünerek kurtulan köpek Axel'e yardım edin.

    Adı yoktu.
    işkence edenlere göre o sadece geceyle gündüz arasında bir fark olmayan bir yerde, kırsal kesimdeki bir bodrumda zincirlenmiş bir köpekti.

    Sahipleri sadece hayatta kalsın diye belirli araklıklarla oraya gidip biraz et atarlardı. Onlara göre o davetsiz misafirleri havlamalarıyla kendilerinden uzak tutmak için canlı bir alarmdan başka bir şey değildi.

    Komşuları ona yapılan bu insandışı muameleden birkaç kere şikayet etse de, bu da fayda sağlamadı. Ve bu sadece insanlarla ilişki kurmak ve özgürlük isteyen bir köpek için sonsuzmuşcasına yıllarca sürdü, sürdü.

    Daha sonra, sahipleri tutsaklarını görmeye gitmez oldu. Artık su ve gıda verilmeyecekti. Kaderi çizilmişti; yavaş yavaş ölecekti, vücudu o karanlık koridorun sonunda kendini bırakacak ve huzur bulacaktı. Bunlar onun başına gelecek olanlardı ta ki; o yüce ruh eve girip onu zincire vurulmuş, eğri büğrü, ezilmiş ve etinde binlerce larva ziyafet verirken bulana kadar...

    Bize kritik durumdayken geldi, susuz kalmıştı ve ayakta duracak hali yoktu, kan revan içindeki yaralarıyla inliyordu.

    Leishmania teşhisi kondu. Vücudundaki tüm sakatlanmaları henüz görmemiş olsakta bacağının burkulmuş olduğunun farkındaydık.

    ilk müdahalemiz onu durumunu sıvı tedavisi (muhtelemen serum) ile stabilize etmek oldu; yaralarını larvalardan ve diğer parazitlerden temizledik ve boşalttık. Sakatlanmalarının derecesini değerlendirdik ve Leishmania tedavisine başladık.

    Tüm bu tedavilerin ardından Axel'in artık bir yuvaya ihtiyacı var, ona hiç yaşamadığı şeyleri sunacak bir yuvaya...

    Evet biliyoruz; devir zor ve mücadele etme devri, ama eğer katkı sağlayamayacak durumdaysanız bile en azından bu blogu Facebook, Twitter, ya da istediğiniz herhangi bir yerde paylaşarak Axel'i kurtamamızda bize yardım edin. Lütfen Axel'a yardım edin, çünkü bu sadece onun hayatını kurtarmakla kalmayıp, aynı zamanda dünyaya ihtiyaç anında en zayıf olanları bir insan veya bir hayvan olsa da terketmememiz gerektiği mesajını verecek.
    ···
   tümünü göster