/i/Tespit

  1. 1.
    +15 -4
    içinde bulunduğumuz 21. yüzyıl itibariyle artık islam Hz. muhafazid'in dini olmaktan çıkmış, riyakarlığın, ticaretin, tüccarlığın dini haline gelmiştir. Birkaç yüzyıldır yaşanan gerilemenin ardından ortaya çıkan durum tamamıyla budur artık. islamın yükseliş döneminde ibni Sina "müzik ruhun gıdasıdır" diyorken günümüzde "müzik haramdır" diyen dinci asalakları; veya felsefi alanda ilk üç isim arasında 2 tane müslüman varken(müslüman olmayan aristo) günümüzde "felsefe günahtır" diyen dinci beyinsizleri görmek mümkündür.

    hal böyle olunca bu insanların atatürk'ü övmesini beklemek elbette yanlış olur.

    yeryüzünün her bir köşesinde bir inanç görmek mümkündür. japonlar şintoistlik, çinliler taoizm veya konfüçyüsçülük, hindular budistlik, avrupalılar hristiyanlık dinini benimsemişlerdir. yeryüzünde dinsiz bir kavim yoktur, olmayacaktır da. dinler insanı iyiye, güzele yönlendirmek için vardır tarih boyunca.

    ama gel gelelim bakıyosun bizim atatürk'ün mükemmel olarak tanımladığı dine, mısırda devlet adamı "eşinizle öldükten şu kadar süre sonraya kadar ilişkiye girebilirsiniz" diye fetva veriyor. yahut yine civar coğrafyada kızların "sünnet" adı altında cinsel organlarındaki klitoristleri kesiliyor.

    türkiye'de izmit depremi oluyor, cübbeli adında bir adam çıkıp "rabbim zina yuvalarını vurdu" diyor...

    ya abi afedersiniz de sizin ben dininizi gibeyim. bu dinden kastım hz. muhafazid'in dini değil yanlış anlaşılmasın, sizin dininiz riya, uçkur, ticaret dini. Sizin ben DiNiNiZi gibEYiM huur ÇOCUKLARI.
    ···
   tümünü göster