/i/Para

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Panpa gibinti yok yaza doğru 2.60 ı görür dolar. Amk 2.50 deyken dolar yatırım mı yapılır? Hiç kafanız basmıo.

    Bide amk 5000 dolar çok büyük yatırım değil. Bu gibi miktarlarda dolar ve euro yerine altına yatırım yapmak daha mantıklı. Şöyle söyleyeyim altının yıllık belli bir ortalaması vardır bu rakamda 85 ile 88 arasında hep git gel yaşar. Altının 80 lere düştüğünü görünce yapıştır maksimum 3 ayda 90 seviyesini geçer. Dünyada sırf bu işi yapan büyük kurtlar var amk. Büyük kurt dediğime bakmayın sizin benim gibi insanlar adamların cebe 15 bin e yalın para girince başlıolar bu işi yapmaya.
    ···
    1. 1.
      0
      olum önceki sene 143 lirayken çeyrek almıştım dursun kenarda diye 4k-5k arası bi param vardı. sonra dip yaptı altın benim züt tutuştu ama ihtiyacım yoktu giblemedim pek. şu an 160 seviyelerinde hala beklemedeyim. altını çok takip edemiyom çok istikrarlı gelmiyo. doları en az 1 sene bekletmeyi düşünüyom şimdilik yükselmezde bu seviyelerde kalırsa en azından zarar etmem. önceki yıllardan yaptığım yatırımlarda hep kardayım gerçi ama gene züt tutuştu aminim. ettik bi mallık rte ye güvenip. faizleri indirtir bu dedim. başçının direneceği tuttu amk
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa amerikan piyasalarınında etkisi var bunda. Türk lirası çok değer kaybetti, amerikan piyasasıda biliyosun sıkıntılıydı geçtiğimiz dönemlerde ama bu yükselişte onlarında çıkışının etkisi var. Bu böyle devam eder bi süre daha.

        Çeyrek yerine grama yatırım yapabilirsin, çeyrekte 1-2 liralık oynama oluyor sanırım, işçilikten dolayı alış satışta.

        Gram daha rahat.

        Ek olarak gugula altın piyasa gram fiyatları yıllık falan yaz bi site çıkıyor son 4-5 ayın grafiğini gösteriyor. Cidden dediğim gibi yıl içinde çok deda 80 lere düşüyor hatta 75 seviyelerine indiği oluyor ve banko 95 seviyelerine çıkıyor.

        Eğer ki 1 yıl beklerim diyosan şöyle yap, misal veriyorum 85 ten aldın gramları elinde 100 gram var sallıyorum. 88 seviyesine çıktığı anda bozdur 3 tl getiri ile birlikte çok ciddi para kaldırıosun ama o parayı yeme * altın çıktıysa düşecektir. Ordan elde ettiğin karla beraber tekrar düşünce tüm paranla al gramları. Beleşe gram misali yıl sonunda istediğin miktarı bozdur.
        ···
      2. 2.
        0
        o olay çok mantıklı aslında. 80-84 seviyesine düşünce (gerçi bence bu aralar zor) 50-60 gram alsam. 90 lirayı görünce satsam bile kardayım dediğin gibi. sonuçta bi süre daha para sıkışıklığım yok. bu şekildeki dalgalanma kullanılabilir. düzenli olarak işlem için kullandığım bankadan hesap açsam daha iyi olur aslında. ziraatin gram altın hesabı illaki vardır.
        ···
   tümünü göster