/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Öncelikle katliam yapan terör örgütlerine müslüman demek bunlara katılanları müslümanlardan saymak yanlıştır. Aynı şekilde hristiyan veya yahudi. Katliam yapan dinsizdir. çünkü apaçık bir şekilde Allahın kurallarına aykırı davranmaktadır.

    Aslında ilk sorunun cevabınıda bu şekilde vermiş oldun her kavme peygamber gönderilmiştir. Fakat insanoğlu aykırıdır sözüne sadık değildir.

    Biliyorsun ki kıyamet var. Ahir zamana girdiğimiz söylenmekte. Ve şuan iyi zamanlarımız kıyamet vakti dünya daha kötü bir hal alacak sonrasını zaten araştırmışsındır kurtarıcılarımız gelecek
    ···
    1. 1.
      0
      panpa kurtarıcı geleceği kuranda yazmaz hadislerde geçer. ben buna bel bağlanmasının doğru olmayacağını düşünüyorum. peygamber bence bu döneme şarttır. hem sayısal olarak da düşün 100 kişilik kabileye peygamber resul nebi geliyor da 7 milyarlık bir dünyaya peygamber gelmiyor. sence bu mantıklı mı? tabii ki en doğrusunu allah bilir ama.
      ···
    2. 2.
      0
      Peki bir düşünelim. Dünya bozuluyor peygamber geliyor. Sonra aradan yıllar geçiyor dünya nüfusu 15 milyara çıkıyor ve dünya yine bozuluyor yine mi peygamber isteyeceksin? Sen şuanda kanıt istiyorsun aslında, somut bir şekilde bir şeyleri yaşamak istiyorsun.

      Her kavme peygamberler gönderilmiş, ve dünya buna rağmen bozulmuş. Kuranı kerimde israiloğullarının verdiği sözler bile yazmakta buna rağmen bozulmuş bir kavimden bahsediyoruz. Sanıyor musun ki bir peygamber geldikten sonra her şey toz pempe olacak. Hadislere göre mesih ve mehdiden sonra dahi insanoğlu yine bozulacak.
      ···
    3. 3.
      0
      e olsun panpa peygamber yine de iyidir. yani gelmesin mi diyeceğiz. allahın tabii ki bildiği vardır ama sence bu dönem daha doğrusu her dönem bir peygamberi haketmiyor mu? mesela birşeyin inandırıcılığı birinin gözümüzün önünde uygulamasıyl mı artar yoksa sadece kitapta yazdı diye mi? ki o kitap yani kuran okunmuyor bile çoğunluk tarafından. kapağı dahi açılmıyor. bir peygamber olsa en azından daha inandırıcı olur.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster